Austrijska policija uhapsila tri Srbina za dva dana! Jedan lažno prijavio krađu, pa bežao od policije kroz prozor

01.05.2022

16:55

0

Autor: D.A.

Prilikom pada kroz prozor on je povredio nogu i glavu, ali je nastavio da beži i ušao u drugi automobil

Austrijska policija uhapsila tri Srbina za dva dana! Jedan lažno prijavio krađu, pa bežao od policije kroz prozor
austrijska-policija - Copyright Profimedia

Austrijski državljanin (39) srpskog porekla uhapšen je u Beču u petak popodne kada je prijavio da mu je ukraden automobil koji je kupio u Italiji. Međutim, on je nakon toga odbio da sarađuje sa policijom i bežao po gradu.

Policijskom kontrolom utvrđeno je da se auto već traži u Vićenci u Italiji, a da se njegove tablice vode kao nestale, pa su policajci zamolili Srbina da ih otprati do stana kako bi našli italijanske tablice.

- Kada su došli do vrata stana osumnjičeni je uleteo u stan pre policije i zalupio im vrata. Potom je otrčao do prozora i skočio na ulicu. Prilikom pada on je povredio nogu i glavu, ali je nastavio da beži i ušao u drugi automobil - prenosi austrijski Hojte.

Automobil u kom se nalazio Bečlija srpskog porekla nije se kretao brzo pa ga je patrola vrlo brzo sustigla, ali pre prviđenja je morala da ga odvede u bolnicu kako bi se sanirale njegove povrede, preneli su austrijski mediji.

Pretpostavlja se da je plan osumnjičenog bio da prevari osiguravajuće društvo i dobije nadoknadu štete za ukradeni automobil. Istraga je u toku.

Podsetimo, samo dan kasnije, u Lincu u Austriji uhapšena su dvojica srpskih državljana jer je policija primila poziv zabrinutih stanara koji su naveli da su "dvojac" videli kako pakuju bicikle za transport.

- Policija je izašla mesto događaja i zatekla je jasne znake provale. Pregledali su vozilo i odmah uhapsili Srbina (43).

Austrijski mediji prenose da je vrlo brzo uhapšen i drugi Srbin (25) koji se krio iza vozačevog sedišta.

Obojica su prebačeni su u policijsku stanicu i određen im je pritvor. Mediji navode da je u transportnom vozilu pronađeno je 14 bicikala i električnih bicikala. Policija je bicikle zaplenila.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike