Ko je Mrva na slici sa Milom: U Srbiji hapšen zbog lažnih dokumenata, u Crnoj Gori zbog podstrekivanja na ubistvo!

12.10.2022

11:08

0

Autor: 24sedam

Ko je Mrva na slici sa Milom: U Srbiji hapšen zbog lažnih dokumenata, u Crnoj Gori zbog podstrekivanja na ubistvo!
zoran mrvaljević - Copyright Facebook/Zoran Mrvaljević

Zoran Mrvaljević Mrva, koji se navodno nalazi na fotografiji zajedno sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a koju je danas pokazao Dritan Abazović na saslušanju na Odboru za bezbednost, u Srbiji se sudilo zbog falsifikovanja isprava, dok je u Crnoj Gori osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije kao i podstrekivanje na ubistvo.

Zoran Mrvaljević, koji slovi za osobu blisku crnogorskom "škaljarskom klanu", uhapšen je 17. jula 2019. godine u Srbiji, samo nekoliko dana nakon što je izašao iz zatvora. Uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprava.

Foto: YouTube/Skupština Crne Gore
 

Policija je tada uhapsila i J. P. (40), policijsku službenicu Policijske uprave Novi Sad, zbog sumnje da je Mrvaljeviću dala podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

Nakon toga Mrvaljević je nabavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i državljanstvo, a onda je policijska službenica njemu izdala lažnu ličnu kartu na ime Branko Perišić.

Mrvaljević je sklopio sporazum o priznanju krivice sa novosadskim Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije. Po tom sporazumu, on je osuđen na godinu dana zatvora, a izrečena mu je i mera proterivanja na tri godine.

Twitter_Justicija Nepravde @JNepravde
 

Mrvaljević je potom, nakon izrdžane kazne, izručen Crnoj Gori gde se tereti da je, zajedno sa još jednom osobom formirao kriminalnu grupu. Po toj optužnici tereti za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a sumnjiči se i za krivično delo ubistvo putem podstrekavanja.

U optužnici, u koju je "Dan" imao uvid, tužilac je naveo da je Mrvaljević 2016. godine organizovao kriminalnu organizaciju, te da je od početka 2019. podstrekavao Milana Kankaraša da ubije Nemanju Zurovca, što je Kankaraš prihvatio. Mrvaljević je nabavo pištolj s prigušivačem, ali ubistvo nije izvršeno.

Takođe, kako su preneli ranije mediji, Mrva je saslušavan i nakon eksplozije u kojoj je teško povređen Duško Roganović. On je tada saslušan zajedno sa još nekoliko osoba bliskih „škaljarskom klanu”, a policija tada nije isključila mogućnost da su napad na Roganovića organizovali upravo članovi te grupe.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike