Zoran Mrvaljević tvrdi da ne poznaje pripadnike svoje kriminalne grupe

04.10.2020

12:34

0

Zoran Mrvaljević izručen je Crnoj Gori zbog ubistva u toj zemlji, a sumnjiči se da je stvorio i kriminalnu organizaciju koja se bavila prodajom droge

Zoran Mrvaljević tvrdi da ne poznaje pripadnike svoje kriminalne grupe
Copyright Zoran Mrvaljević Printscreen/Facebook/Zoran Mrvaljević

Zoran Mrvaljević Mrva (43), kojeg je Srbija 28. septembra izručila Crnoj Gori zbog sumnje da je podstrekivao na ubistvo u toj zemlji, na saslušanju kod specijalnog državnog tužioca je rekao da ne poznaje Jovana Žmukića i Jova Riznića, koji su zapravo označeni kao pripadnici njegove kriminalne grupe.

Mrvaljević se sumnjiči da je planirao ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca, tako što je podstrekivao Milana Kankaraša, člana njegove grupe, da ga ubije. Zbog toga je navodno nabavio i pištolj.

On je uhapšen 17. jula u Srbiji nakon što je izdržao zatvorsku kaznu zbog krivičnog dela počinjenog u našoj zemlji, a odmah su mu stavljene lisice na ruke na osnovu međunarodne poternice koju su raspisali crnogorski organi. Mrvaljević, koji je navodno blizak škaljarskom klanu, saslušan je i tvrdio je da ne poznaje osobe za koje se sumnja da su deo njegove ekipe.

– Mrvaljević je tužiocu kazao da njegovi prijatelji nisu niti mogu biti Jovan Žmukić i Jovo Riznić, koje i ne poznaje – ispričao je izvor za crnogorski „Dan“.

Inače, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Mrvaljevića je označilo kao šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi upravo Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić čije se ime pominje u istrazi ubistva Šćepana Roganovića u martu ove godine. Vujić je u bekstvu, dok je Kankarašu ukinut pritvor zbog određenih razgovora sa tužilaštvom. U sklopu istrage, kojom je obuhvaćen i Jovan Žmukić, jedna osoba je dobila status svedoka saradnika.

Podsetimo, on se sumnjiči da je na teritoriji Crne Gore stvorio kriminalnu grupu koja se u periodu od 2018. godine, na području opštine Herceg Novi, bavila držanjem, prenošenjem i prodajom opojnih droga kokaina i marihuane u većim količinama. Takođe, imenovani je osumnjičen da je početkom 2019. godine u Herceg Novom, sa umišljajem podstrekavao osumnjičenog Kankaraša da počini krivično delo ubistva Zurovca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: dan.co.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike