Bivši predsednik opštine Grocka na optužnici: Tereti se da je sa saradnicom oštetio budžet za 16 miliona!

10.10.2022

13:53

0

Autor: 24sedam

Simonović se tereti da je mimo zakona zaposlenima isplaćivao godišnje nagrade

Bivši predsednik opštine Grocka na optužnici: Tereti se da je sa saradnicom oštetio budžet za 16 miliona!
dragoljub_simonovic_sudjenje_26052022_0013 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv bivšeg predsednika gradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića (63) i bivše načelnice opštinske uprave Biljane B. Đ. (59) zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Simonović se tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od blizu 12 miliona dinara.

On je, kako se sumnja, u decembru 2018. godine doneo rešenje kojim se odobrava isplata godišnje nagrade zaposlenim, imenovanim, postavljenim i izabranim licima u GO Grocka od po 50.000 dinara, a koja se uvećava za pripadajuće poreze i doprinose.

Biljana .B. Đ. takodje se sumnjiči da je nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 4 miliona dinara jer je u novembru 2018. godine donela rešenje kojim se odobrava isplata jednokratne pomoći zaposlenim i postavljenim licima na osnovu kojeg je istog dana iz budžeta opštine izvršena isplata gore navedenog bruto iznosa.

U optužnom predlogu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložilo je sudu da Simonovića osudi na kaznu od 2 godine i šest meseci zatvora, a Biljanu B. Đ. na šest meseci zatvora.

Takodje je predloženo da sud oboma izrekne meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti koje se odnose na raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje javne svojine i raspolaganje novčanima sredstvima – Simonoviću u trajanju od pet godine, a Biljani B. Đ.  od tri godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike