Bivšem predsedniku opštine Grocka preti kazna zatvora od osam godina!

01.02.2021

14:35

0

Tužilaštvo smatra da je za Dragoljuba Simonovića ova kazna primerena jer je, pored ostalog krivično delo izvršeno prema novinaru, koji je izveštavao uprav

Bivšem predsedniku opštine Grocka preti kazna zatvora od osam godina!
Copyright Dragoljub Simonović Tanjug

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu da bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića osudi na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekavanja drugih optuženih na paljenje imovine nekadašnjeg policajca, a sada novinara portala “Žig info” Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine.

Tužilaštvo smatra da je za Simonovića ova kazna primerena jer je, pored ostalog krivično delo izvršeno prema novinaru, koji je izveštavao upravo o radu Simonovića kao predsednika opštine.

Simonović je optužen za krivično delo – izazivanje opšte opasnosti izvršeno podstrekavanjem za koje je zakonom predvidjena maksimalna kazna od osam godina zatvora.

Tužilac je napomenuo da je odustao od zahteva da se Simonoviću izrekne i mera zabrane prilaska i komunikacije Jovanoviću, pošto je on u međuvremenu dobio policijsko obezbeđenje.

Optuženi u ovom slučaju su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo “teško delo protiv opšte sigurnosti”.

Dragoljub Simonović Tanjug/Rade Prelić

Za njih je tužilac takođe predložio sudu višegodišnje zatvorske kazne.

Na današnjem suđenju završnu reč su izneli i oštećeni Jovanović kao i njegov punomoćnik, dok će optuženi i njihovi branioci to učiniti 11. februara za kada je zakazan nastavak suđenja.

Nakon što svi izlože završnu reč sudija će zakazati izricanje prvostepene presude.

Pročitajte još:

Jovanović od početka tvrdi da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine.

Podsetimo, za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine optuženi su bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, Vladimir Mihailović, Igor Novaković i Aleksandar Marinković.

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića.

Aleksandar Marinković tereti se kao direktni izvršilac krivičnog dela, ali je od zimus u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a postupak je razdvojen.

U ovom predmetu odmah na početku istrage, pevačica Bojana Cvetković ŠŠIjački, priznala je krivicu i zaključila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osuđena na ššest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Ona je priznala da je dovezla Marinkovića do mesta Jovanovićeve kuće, gde je krivično delo počinjeno.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike