Dragoljub Simonović saslušan u sudu: Negirao da je oštetio budžet za 10 miliona

30.05.2022

07:18 >> 08:48

0

Autor: J.S.J.

On se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a krivičnom prijavom za isto krivično delo tereti se i tadašnja načelnica uprave GO Grocka B.B.DJ

Dragoljub Simonović saslušan u sudu: Negirao da je oštetio budžet za 10 miliona
dragoljub_simonovic_sudjenje_26052022_0013 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

 Bivši predsednik gradske optštine Grocka Dragoljub Simonović je danas u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušan u svojstvu osumnjičenog povodom sumnji da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Simonović je na saslušanju izneo odbranu u prisustvu svog izabranog branioca, gde je negirao navode krivične prijave, koja ga tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara.

On se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a krivičnom prijavom za isto krivično delo tereti se i tadašnja načelnica uprave GO Grocka B.B.DJ.

Njoj se na teret stavlja da je takodje nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000,00 dinara.

Ona je saslušana prošle sedmice u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde je negirala izvršenje krivičnog dela.

Krivičnu prijavu protiv Simonovića i B.B.DJ. Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnela je Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije - Odeljenje za borbu protiv korupcije.

Njemu se od ranije sudi i zbog slučaja paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Naime, Simonović i još dvojica okrivljenih osuđeni su u februaru prošle godine na ukupno dvanaest i po godina zatvora, zbog paljenja Jovanovićeve kuće u Vrčinu.

Međutim, u decembru 2021. Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu Drugog osnovnog suda kojom je Dragoljub Simonovi osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog optužbi da je podstrekavao još trojicu osumnjičenih na paljenje kuće novinara.

Antonio Ahel/ATAImages
 

 

Predmet Simonović vraćen je na ponovno suđenje jer je Aelacioni sud utvrdio da postoji razlika između izreke javno objavljene presude i pismenog otpravka iste, te time i bitne povrede zakonitosti postupka.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike