Odloženo suđenje za paljenje kuće novinara: Simonović miruje zbog operacije zuba

15.12.2020

10:44 >> 15:22

0

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine

Odloženo suđenje za paljenje kuće novinara: Simonović miruje zbog operacije zuba
Copyright Dragoljub Simonović Tanjug

Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simovoniću i ostalima za paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara portal „Žig info“ u decembru 2018. odloženo je danas jer je Simonović imao operaciju zuba, saznaje 24sedam.

Kako saznajemo, Simonović se na današnjem ročištu u Drugom osnovnom sudu nije pojavio jer mu je lekar nakon ove operacije naložio strogo mirovanje, a ovu informaciju sudu je dostavila njegova odbrana. Naredno ročište je zakazano za sutra.

Podsećanja radi, suđenje je u nekoliko navrata odlagano od novembra, jer je jedan od optuženih bio u izolaciji zbog koronavirusa.

Pročitajte još: Izbo muškarca nožem, pa nestao: Protiv fudbalera Nikole Malbaše podignuta optužnica!

Podsetimo, za ovo krivično delo optuženi su bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, Vladimir Mihailović, Igor Novaković i Aleksandar Marinković.

Simonović se tereti da je druge optužene podstrekavao da u znak opomene zapale imovinu Jovanovića 12. decembra 2018. godine.

Pročitajte još: Vozio s probnom dozvolom, pa izazvao tragediju: Usmrtio Stefana (25) i dobio godinu dana zatvora!

Optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za krivično delo “teško delo protiv opšte sigurnosti”, a Simonović se tereti da ih je na to podrstrekao. Aleksandar Marinković tereti se kao direktni izvršilac krivičnog dela, ali je od zimus u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica, a postupak je razdvojen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike