"Majka izjavila da muž nije nasilan prema detetu i da dete jedva čeka da ga vidi": Ovo su detalji nadzora u Centru za socijalni rad u Vršcu

10.10.2022

07:58

0

Autor: 24sedam

Vuletić je naveo i da je nasilje okarakterisano kao psihičko, psihološko, ekonomsko i fizičko.

"Majka izjavila da muž nije nasilan prema detetu i da dete jedva čeka da ga vidi": Ovo su detalji nadzora u Centru za socijalni rad u Vršcu
Vršac ubistvo - Copyright 24sedam/Goran Sivački Facebook/M.B.

U zgradi Pokrajinske vlade, sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić drži konferenciju za medije nakon obavljenog nadzora u Centru za socijalni rad Vršac, koji je sproveden zbog ubistva Petre B. (2)  i samoubistva njenog oca Marko B. u Vršcu 4. oktobra ove godine.

Vuletić je, prenosi Telegraf.rs, rekao da je majci nuđena pomoć za razvod braka, a da je ona izjavila da nije spremna na to. Rekla je, kako tvrdi, i da njen muž nije bio nasilan prema detetu, te da je dete izjavilo da jedva čeka da viđa oca.

- Čim je prijavljeno nasilje u porodici, istog dana jen obavešten Centar za socijalni rad. Nasilje je trajalo više godina, od kraja 2017. godine. Supružnici su u kući porodice žrtve. Izrečena je hitna mera udaljenjani stana i zabrana prilaska 48 časova - naveo je Vuletić.

Dodao je da je u mesecu maju formiran stručni tim zbog visokog rizika od ponavljanja nasilja u porodici, ja da je pitanje viđanja deteta ostalo nerešeno. Vuletić je naveo i da je nasilje okarakterisano kao psihičko, psihološko, ekonomsko i fizičko.

Kako je objasnio, 2. juna majka je izjavila da otac nije bio nasilan prema detetu i da dete jedva čeka da viđa oca.

- To je izjavila voditelju slučaja iz Centra za socijalni rad - kazao je Vuletić.

Narednog dana. 3. juna stupila je sudska zabrana prilasdka na godinu dana, ne više od 300 metara. Dan nakon ubistva, 5. oktobra, Osnovni sud izdao je na zahtev Centra potvrdu da nikada nije podnet zahtev za razvod braka.  Nije vršen ni postupak biranja modela viđanja deteta.

- Zbog toga su oba roditelja imala pravo na viđanje - objasnio je Vuletić.

Dvogodišnju Petru utorak oko 15 časova u stanu u Vršcu ubio je otac Marko (35), pa presudio sebi vešanjem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike