Četiri godine od brutalne sačekuše na Voždovcu: Blažo Đurović izrešetan u BMW-u ispred porodične kuće!

10.03.2022

08:50

0

Autor: 24sedam

Đurović je izrešetan kada je automobilom izlazio iz garaže, advokati odbrane tvrde da je policija nameštala dokaze

Četiri godine od brutalne sačekuše na Voždovcu: Blažo Đurović izrešetan u BMW-u ispred porodične kuće!
Blažo Đurović profimedia-0371814019 (1) - Copyright Profimedia/Pixabay/Privatna arhiva

Blažo Đurović (39) ubijen je 10. marta 2018. godine u sačekuši u beogradskom naselju Dušanovac na Voždovcu, kada je autom izlazio iz garaže, zbog čega će se danas u Višem sudu u Beogradu nastaviti suđenje za ovu krvavu likvidaciju.

Žrtva je bila u svom automobilu, marke BMW, kada je na njega ispaljen rafal. Beli automobil "BMW X5" nađen je zapaljen nekoliko kilometara dalje, kao i automatska puška za koju se pretpostavlja da je korišćena u napadu.

Ilustracija, Antonio Ahel/ATA Images
 

Ubistvo se dogodilo u Ulici vojvode Skopljanca 22, gde je Blažo živeo s porodicom, suprugom, bratom i dvoje dece.

Osvrt na slučaj

Darko Vesković i Nemanja Ivanov, optuženi za Đurovićevu likvidaciju, ponovo će se naći pred sudom, budući da suđenje kreće ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća.

Surova likvidacija

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Veskovićev advokat Zora Dobričanin, na suđenju koje je održano pre par meseci, navela je da je gotovo sigurna da je DNK njenog branjenika, uzet sa puške kojom je počinjeno ubistvo, podmetnut od strane policije. Ona je tada izjavila da je Vesković za vreme Ðurovićevog ubistva bio na Kosovu, za šta imaju pisane dokaze i svedoke koji će to da podrže.

Dobričanin je osporavala dokaze koje je predložilo tužilaštvo, jer navodi da nisu pribavljeni na legalan način zbog čega je tražila da se ti dokazi ne koriste u postupku.

Advokat Nemanje Ivanova, Dejan Lazarević, na suđenju je tada izjavio da nema dokaza da je njegov branjenik bio u automobilu koje se u optužnici navodi kao auto iz kog je pucano na Ðurovića. Veskovićev branilac se tada požalila na zdravstveno stanje svog branjenika navodeći da pije antibiotike i zbog toga zatražila kućni pritvor.

Advokati oba optužena su na kraju tog suđenja zatražili ukidanje pritvora, što je sud odbio. Pored Veskovića kao saizvršilac u ovom ubistvu optužen je Nemanja Ivanov i obojica se nalaze u pritvoru više od tri godine i negiraju ubistvo Ðurovića. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike