Danas nova saslušanja u slučaju seksualnog zlostavljanja u školi jahanja: Trebalo bi da budu saslušane oštećene

28.09.2022

06:19

0

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka

Danas nova saslušanja u slučaju seksualnog zlostavljanja u školi jahanja: Trebalo bi da budu saslušane oštećene
Instruktor jahanja Miloš Đukić - Copyright Printscreen/Instagram/m.đ.

U Višem tužilaštvu u Beogradu danas će biti saslušanja u slučaju učitelja jahanja Miloša Đ. koji se sumnjiči za silovanja i seksualne napade na tinejdžerke i maloletnice u konjičkom klubu u Barajevu.

Kako se nezvanično navodi, navodno bi trebalo da budu saslušane devojke koje ga terete za navedena dela, prenosi Telegraf.

Podsetimo, on je uhapšen pre dve nedelje, a potom i saslušan zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Printscreen/Instagram/m.đ.
 

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor Miloš Đ. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Da podsetimo, Miloš Đ. (68) je uhapšen u ponedeljak, 12, septembra, zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu silovao i obljubio najmanje sedam devojaka među kojima ima i maloletnih. 

Naša reporterka otišla je na lice mesta, u konjički klub koji je nekada bio u vlasništvu osumnjičenog i tada smo saznali da je Miloš Đ. (68) i pre 10 godina bio pod istragom, ali da je slučaj zatvoren, usled nedostatka dokaza. Kako kaže, devojka koja ga je prijavila, učinila je to kasno, pa fizičkih dokaza više nije bilo. 

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba. Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje. Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu. Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike