Višestruki silovatelj Igor nije počeo da radi kao taksista! Iz taksi komore Srbije za 24sedam demantovali su navode sa društvenih mreža

23.09.2022

17:47

0

Rečeno nam je da ne mogu da tvrde da li povratnik Milošević, možda, radi za neko ilegalno taksi preduzeće

Višestruki silovatelj Igor nije počeo da radi kao taksista! Iz taksi komore Srbije za 24sedam demantovali su navode sa društvenih mreža
profimedia blur1-0674309573 - Copyright Profimedia

Igor Milošević, višestruki silovatelj, povratnik, odslužio je kaznu od 15 godina zatvora i ponovo se nalazi na slobodi. Ta činjenica uznemirila je javnost. Na društvenim mrežama počeli su da kruže apeli da se devojke i žene pripaze sada kada je Igor na slobodi, kao i da je on zaposlen kao taksista. Kako bismo proverili ove navode, pozvali smo Boška Vukojević iz Ugovorne privredne taksi komore. 

- Nije istina da je Igor Milošević jedan od naših taksista. To je dezinformacija. Po Članu 5. tačka 8, Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, taksi vozač ne može biti onaj ko je pravosnažnom sudskom odlukom osuđivan na kaznu zatvora dužu od dve godine za krivično delo protiv života i tela, polne slobode, protiv bezbednosti javnog saobraćaja i javnog reda i mira. To se dokazuje potvrdom nadležnog organa - rekao je za 24sedam Vukojević. 

On je dodao da ne može da tvrdi da li povratnik Milošević, možda, radi za neko ilegalno taksi preduzeće, ali da klijenti treba da zovu proverena taksi udruženja i ne zaustavljaju vozila bez jasno označenih taksi tabla sa nazivima preduzeća. 

Profimedia
 

Da podsetimo, za medije se oglasio i Vladimir Savić, bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova koji je  2007. godine učestvovao u njegovom hapšenju.

- Odgovorno tvrdim da će Igor ponoviti krivično delo. Ne znam da li će pokušati da siluje ili će silovati neku ženu, ali znam da kada god se nađe na slobodi on ponovi krivično delo. Još se sećam kako smo ga te 2007. godine uhapsili. Nije imao stalnu adresu prebivališta, pa smo morali četiri dana da ga jurimo po Beogradu. Lisice na ruke stavili smo mu na Adi - počinje priču za "Telegraf.rs" Savić.

Od tog dana ga više nije video. Sada kada bi se sreo oči u oči sa njim uhvatio bi ga preventivno i pozvao bivše kolege policajca jer ga, kako kaže, "dobro poznaje i siguran je da već vreba novu žrtvu".

- Savetujem žene da obrate pažnju na tamnoputog muškarca, krupne građe i visine oko 175 cm. Da uvek kod sebe imaju mali dezedorans ili biber sprej. Bitno je sebe zaštititi - kaže bivši policajac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike