Podignuta optužnica protiv Belivukovih dilera: Prodavali drogu na splavu Fristajler, u klubu Kasina...

23.09.2022

11:57

0

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje

Podignuta optužnica protiv Belivukovih dilera: Prodavali drogu na splavu Fristajler, u klubu Kasina...
velja marko pranje novca - Copyright Pixabay/Prinstcreen

 Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv grupe osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom.

Tužilaštvo je podnelo optužnicu protiv 18 osoba, a kao organizatora grupe tužilaštvo navodi Lazara Marinkovića.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnih lica i više NN lica opravdano je sumnjiva da je delovala u periodu od neutvrđenog dana početkom jula 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Grada Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na taj način što je neovlašćeno vršila kupovinu radi prodaje, prenošenje, držanje, posredovanje u prodaji, prodaju opojne droge kokain, heroin, Cannabis tzv. marihuana i amfetamin, čijom prodajom su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima „Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca – uživaoca.

TTužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike