Zvicer nije šef "kavčana"! Neočekivani obrt posle Vukotićeve smrti: "Škaljarce" preuzima vladar iz senke, a suparnici ostaju bez ljudi?

10.09.2022

18:45

0

"Šef klana je neko treći..."

Zvicer nije šef "kavčana"! Neočekivani obrt posle Vukotićeve smrti: "Škaljarce" preuzima vladar iz senke, a suparnici ostaju bez ljudi?
Ilustracija - Copyright Pixabay/MUP

"Škaljarski" i "kavački" klan su dve organizovane kriminalne grupe nastale iz nekada jedinstvenog "škaljarskog" kriminalnog klana zbog poznate krađe oko 300 kilograma kokaina i sukoba koji je nakon toga nastao. Rat bukti već osam godina, a izvori portala 24sedam bliski Kotoranima otkrivaju da je ubistvo Jovana Vukotića najverovatnije prekretnica i da bi "kavčani" lako mogli da izgube titulu najdominantnijih.

Naš izvor ističe da iza "kavačkog klana" stoje državne strukture Crne Gore, Kosova, delom BiH ali i podmetnuti delovi u bezbednosnim službama u Srbiji.

- "Kavački klan" je zajednički crnogorsko - srpski klan, odnosno zajednicka bezbednosno- policijsko- kriminalna struktura iza koje stoje službe bezbednosti Crne Gore, ali i pojedinci iz srpskih službi - kaže izvor.

"Kavčani" su tako bili u mnogo boljoj poziciji u odnosu na "škaljarce", svi konci koji su im bili potrebni povlačeni su iz policije, struktura službi bezbednosti i vlasti, a ubijeni Vukotić bezuspešno je na to skretao pažnju.

- Moj život je ugrožen. Imao sam plavu poternicu, odnosno plavi nadzor, koji su mi stavili pojedinci iz crnogorske policije, kanalima kako to već rade. Svaki put sam na graničnim prelazima zaustavljan, skidan do gole kože, zadržavan po šest sati. O tome gde sam zaustavljan odmah je obaveštavano nekoliko funkcionera iz crnogorske policije, a oni su te informacije o mom kretanju prodavali kriminalnim grupama - rekao je Vukotić jednom prilikom.

Zvicer nije apsolutni vođa "kavčana"

Prema rečima izvora našeg portala, odbegli Radoje Zvicer koji je slovio za najuticajnijeg u klanu i apsolutnog vođu kakav je Vukotić bio, ipak nije šef "kavačkog klana", a nije ni jedan od najbližih saradnika Mila Đukanovića, Zoran Lazovic iako imaju svoju ulogu u svemu tome.

- Šef klana je neko treći... - rekao je izvor.

Kako objašnjava, u Srbiji i Crnog Gori se hapse samo oni pripadnici "kavačkog klana" za čije delovanje dokaze dostavlja Europol, Eurodžast, DEA i druge međunarodne organizacije. Zato je "pao" i policajac Petar Lazović, sin gore pomenutog Zorana Lazovića. Nije mu pošlo za rukom da vešto prikrije svoju družbu sa Zvicerom, klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Crna Gora je država koju je napravio organizovani kriminal i ona tako funkcioniše. Sada iz nje beže kriminalci koji su radili za "kavački klan" i koji su se našli na udaru međunarodnih organizacija - kaže naš izvor.

S tim u vezi, kako saznajemo, moguće je da će se posle ubistva Vukotića desiti potpuno neočekivan obrt, i da će kriminalni klanovi koji su bili bliski Vukotiću, "škaljarci", staviti sad pod kontrolu sasvim novog čoveka, "vladara iz senke" i da će postati nadmoćniji nad "kavčanima".

Razlog tome leži upravo u trulim bezbednosnim strukturama ove države, jer njihovi komromitovani ljudi u službi, a i oni sami su otkriveni u Europolu, DEA i ostalim međunarodnim organizacijama i nazire im se kraj.

Podsetimo, Jovan Jovica Vukotić ubijen je u četvrtak oko 20 časova u Istanbulu pred trudnom ženom Mašom Mišić i njihovim detetom koje još nije napunilo ni godinu dana.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike