Uhapšen i 12. monstrum iz Prištine: Silovali devojčicu (11) više od godinu dana

14.09.2022

16:44

0

Autor: 24sedam

Ovaj slučaj pokrenuo je više stotina demonstranata koji su protestovali ispred zgrade Vlade

Uhapšen i 12. monstrum iz Prištine: Silovali devojčicu (11) više od godinu dana
Deca su česta meta - Copyright Ilustracija/Pixabay

Osnovno tužilaštvo u Prištini odredilo je danas meru pritvora od 48 sati, još jednom muškarcu uhapšenom u vezi sa silovanjem 11-godišnje devojčice u Prištini. Broj uhapšenih u vezi sa ovim slučajem sada je porastao na 12.

Slučaj višestrukog silovanja devojčice stare 11 godina u Prištini, koji je potresao kosovsku i regionalnu javnost, dogodio se krajem avgusta meseca ovde godine.

Prema prvim informacijama policije tada, nju je silovalo pet osoba, kako se sumnja, u intervalu od sedam sati. Svi su uhapšeni, a među njima je bio i maloletnik.

Potom se ispostavilo da je slučaj iz avgusta zapravo drugi, a da je ista devojčica bila žrtva seksualnog napada i u junu mesecu ove godine, zbog čega su naknadno uhapšena još šestorica muškaraca.

Kako navodi tužilaštvo, a prenosi Koha, sumnja se da je muškarac kojem je danas određena mera pritvora devojčicu takođe silovao u mesecu junu.

Ujedno, iz tužilaštva preciziraju da je u pitanju punoletni muškarac, piše KoSSev.

Njegovim hapšenjem broj uhapšenih muškaraca, osumnjičenih da su u nekoliko odvojenih slučajeva silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini, popeo se na 12.

Inače, ovaj slučaj pokrenuo je više stotina demonstranata koji su protestovali ispred zgrade Vlade.

Njihove poruke tada su bile upućene pre svega pravosudnim institucijama. Smatraju da je nesankcionisanje uključenih u ovaj slučaj neprihvatljivo, traže ostavke tužilaca i sudija koji su bili uključeni i sumnjaju da je „nasilje učinjeno uz posredovanje države“.

Profimedia/Pixabay
 

Do sada je, a u vezi sa istim slučajem, više visokih funkcionera Kosovske policije podnelo ostavku, odnosno razrešeno dužnosti.

U poslednjih nekoliko dana prijavljena su još najmanje tri slučaja seksualnih napada na maloletnice – u Gnjilanu, Istoku i Klini.

Upravo zbog brojnih prijava o uznemiravanju i seksualnim napadima na Kosovu, u kojim su u velikom broju slučajeva žrtve maloletne osobe – tužioci svih tužilaštava na Kosovu juče su imenovali koordinatore za krivična dela protiv seksualnog integriteta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike