Strah od kazne, ali i surovih vođa: Lalićevo svedočenje podiže nove optužnice za ubistva! Za jedno već raskrinkao klan

11.08.2022

11:45

0

Lalić bi mogao da kaže i ko je organizovao, a ko izvršavao ubistva u Crnoj Gori i Grčkoj

Strah od kazne, ali i surovih vođa: Lalićevo svedočenje podiže nove optužnice za ubistva! Za jedno već raskrinkao klan
Srđan Lalić otkrio šta se dešavalo u kući u Ritopeku - Copyright Foto: 24sedam/Pink/Printscreen

Srđan Lalić, jedan od glavnih "vojnika" u surovoj armiji Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, spreman je da oda sve tajne ovog klana, a da zauzvrat bude osuđen na 18 godina robije. Lalić, kao mozak većine jezivih operacija, mogao bi istragu da podigne na viši, realniji nivo.

Lalić je, direktno i indirektno, učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Ipak, njegov primarni zadatak je bila nabavka i održavanje kriptovanih telefona sa pomenutom aplikacijom, što je i njegova struka.

Međutim, IT stručnjak je, navodno, direktni izvršilac ili saizvršilac tri likvidacije, Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Lazara Vukićevića. Nisu samo ove likvidacije ono o čemu Lalić može da progovori, jer kao mozak u većini poslova, znao je mnogo više nego što se može pretpostaviti.

Od velikih početaka ovog klana i "ubistva na šinama", pa sve do 4. februara 2021. godine, kada su uhapšeni, Lalić je bio jedan od ključnih ljudi, neizostavan. IT stručnjak je bio opisivan kao "pion", ali prema rečima drugih okrivljenih svedoka, Lalić je bio mozak svojih nadređenih, čiji su se saveti slepo pratili.

Zato je Lalić neminovno, kako saznajemo, znao i za tokove novca od prodaje droge, pa i izvršenih likvidacija. Lalićevo svedočenje je ključno i da bi se došlo do onih koji su još uvek na slobodi. Iz ovog razloga, istraga bi mogla biti mnogo realnija. Kada se sklope kockice i uđe u trag novcu, robi i generalno poslu, poruke i fotografije sa Skaj aplikacije ne bi nužno bile glavni dokazni materijal na kojem se temelji i optužnica.

Prema saznanjima pojedinih beogradskih medija, Lalić je već progovorio o nekim likvidacijama, među kojima je i misteriozna smrt kuma Marka Miljkovića, za kojeg se sumnja da ga je lično on i ubio. U pitanju je investitor sa Zvezdare Mirko Kojić Koja, koji se i dalje vodi kao nestao.

Lalić bi mogao da progovori i o mnogim drugim zverstvima, jer je bio upoznat sa svim dešavanjima. Smatra se, kako je 24sedam ranije i pisao, da se tek spremaju nove optužnice. Osim za sedam pomenutih u kojima je učestvovao, Lalić bi mogao da kaže i ko je organizovao, a ko izvršavao ubistva u Crnoj Gori i Grčkoj.

Prema našim saznanjima, Lalić je preplašen i rekao je sve što zna, kao i to da nije smeo da se ogreši o naredbe Belivuka i Miljkovića jer je zazirao od njih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike