Banda iz Srbije batinama primorala supružnike u Austriji da im otkriju gde drže novac: Veruje se da su počinili još jedan zločin (FOTO)

02.09.2022

14:13

0

Autor: 24sedam

Muškarca (82) i njegovu suprugu (78) su vezali i naneli im teške telesne povrede

Banda iz Srbije batinama primorala supružnike u Austriji da im otkriju gde drže novac: Veruje se da su počinili još jedan zločin (FOTO)
srbi hapsenje austrija Foto LPD NÖ (6 - Copyright Foto: LPD NÖ

Austrijska policija traga za državljanima Srbije koji se sumnjiče da su u januaru ove godine brutalno mučili, a potom i opljačkali stariji bračni par u Beču. U toku je istraga protiv sedam osoba koje se sumnjiče za teška krivična dela, a četvorica se nalaze na međunarodnoj poternici.

Muškarca (82) i njegovu suprugu (78) Srbi su mučili, vezali i naneli im teške telesne povrede. Iz njihovog doma pobegli su sa plenom vrednim više od 100.000 evra u novcu, nakitu i zlatnim polugama.

Žrtve su pronađene sa brojnim frakturama, modricama i posekotinama, zbog čega su bili smešteni u bolnicu.

Razbojnička bandai se sumnjiči da je 23. januara oko 21.30 časova provalilau stan gde su žrtve živele. Nosili su kapuljače i da su prvo skočili na muškarca, koji je sedeo u dnevnoj sobi i gledao televiziju. Njega su provalnici udarili tupim delom sekire po glavi. Kada je žrtva pokušala da se odbrani, naneli su mu posekotine po rukama i nogama.

Suprugu je pokušala da pomogne žena, koju su odmah savladali, oborili na zemlju i udarali. Potom su je za kosu vukli u drugu sobu sve vreme urlajući: "Daj pare, daj zlato".

Žena je potom otvorila jednu od fioka i dala im novac koji je bio unutra. Kriminalci su potom krenuli da pretresaju stan i da vade sve iz fioka i kutija, pritom uzimajući sav nakit i novac koji su našli. Uplašeni za svoj život, supružnici su na kraju otkrili gde se nalazi sef u stanu.

Na kraju su bračni par vezali povocem za pse, kablovima i delovima odeće i potom su napustili stan. Posle izvesnog vremena žena je uspela da se oslobodi i pozove policiju.

Policija je pozvala sve koji imaju bilo kakva saznanja o osvoj bandi da im jave jer se veruje da su počinili još razbojništava.

- Intenzivnom saradnjom sa srpskim policijskim organima i profesionalnim istražnim radom mogao bi se rasvetliti jedan posebno gnusan i brutalni nasilni zločin - istakao je ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike