U Austriji "pala" balkanska banda: Srbin jedan od dobavljača, prodavali kokain i oružje!

19.06.2022

18:04

0

Jedna žena,, inače osumnjičena za pomaganje, saslušana i puštena na slobodu

U Austriji "pala" balkanska banda: Srbin jedan od dobavljača, prodavali kokain i oružje!
Austrijska policija - Copyright Printscreen/YouTube/South East 999 Videos

Petoro ljudi poreklom sa Balkana uhapšeno je proteklog meseca u Austriji u okrugu Braunau u toku akcije policije na razbijanju kriminalne organizacije za prodaju droge i ilegalnog oružja.

Kako prenose austrijski mediji, hrvatski državljanin (27) uhapšen je u momentu dok je pokušavao da proda kokain. Drugi Hrvat, za koga se pretpostavlja da je bio dobavljač narkotika, uhapšen je nešto ranije, a uhapšen je i njegov pomagač koji se starao da kokain bude transportovan iz Nemačke u Austriju.

Njih dvojica su u pritvoru, dok je jedna žena, koja je osumnjičena za pomaganje, saslušana i puštena na slobodu.

Prilikom pretresa njihovog stana pronađen je kokain u vrednosti od 10.000 evra, manja količina marihuane, kao i opremu za merenje i pakovanje narkotika.

U toku akcije razbijanja ove kriminalne organizacije, uhapšen je i jedan bosanski državljanin (29), koji je od ranije poznat policiji i već je bio na služenju zatvorske kazne, koji je osumnjičen da je dogovarao primopredaju kokaina.

U sve je bio umešan i Austrijanac (34) vlasnik jednog kafića, koji je kupovao kokain i preprodavao ga svojim gostima. Prilikom pretresa kod njega su pronađena i dva pištolja.

U ovoj kriminalnoj organizaciji bio je i Srbin (34), za koga se ispostavilo da je ranije osuđivan, a bio je drugi dobavljač narkotika i ilegalnog oružja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike