Boći i Janjošu produžen pritvor: Nastavak suđenja za ubistvo MMA borca 9. septembra

21.07.2022

21:10

0

Dalibor Bogdanović i Daniel Janjoš terete se za ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca

Boći i Janjošu produžen pritvor: Nastavak suđenja za ubistvo MMA borca 9. septembra
Dalibor Bogdanović Boća i Uroš Stefanović - Copyright Printscreen/YouTube

Daliboru Bogdanoviću Boći (44) i Danielu Janjošu (43), kojima se u Višem sudu u Novom Sadu trenutno sudi za teško ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27), ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47) i neovlašćeno držanje oružja, ponovo je produžen pritvor.

Oni su na početku glavnog pretresa izjavili da ne priznaju optužnicu, ističući da nisu počinili dela koja im se stavljaju na teret.

Njih dvojica su optužena da su 2. septembra prošle godine do zgrade u Cankarevoj ulici broj 8 došli automobilom "pežo" za čijim je volanom bio Janjoš, a da je na zadnjem sedištu bio Bogdanović. Parkirali su se ispred ulaza, kako bi sačekali da dođu Kovačević i Stefanović i obojicu ubili. Oštećeni su motociklima došli do zgrade, Stefanović je ostao kod ulaza, dok je Kovačević svoj motor parkirao u garaži.

Kada je krenuo prema prolazu, s leđa su im prišli okrivljeni, a optužnicom se navodi da je Janjoš, iz automatske puške sa montiranim prigušivačem ispalio šest hitaca kroz prednje vetrobransko staklo u Kovačevićevom pravcu. Kovačević je, kako se dalje navodi, počeo da beži, a pogođen je u zglob leve ruke.

Pokušavajući da pomogne Gorancu, Stefanović je prišao kolima iz kojih su ispaljeni hici, i kacigom je razbio staklo kod vozačevog sedišta i udario Janjoša. Tada, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta, Bogdanović puca u Stefanovića, a zatim i Janjoš. Stefanoviću je naneto 11 rana na glavi, grudnom košu, trbuhu i levom stopalu. Stefanović je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta.

Nastavak suđenja zakazan je za 9. septembar, kada će biti saslušan Goran Kovačević Goranac i svedoci koje je Bogdanović naveo da su bili sa njim te večeri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike