Boća i Janoš ostaju u pritvoru: Advokat na pripremnom ročištu nije uspeo da ih izvuče - terete se za ubistvo MMA borba!

18.05.2022

07:21

0

Bogdanović, bivši policajac osumnjičen za ubistvo Stefanovića i za nedozvoljeno držanje oružja

Boća i Janoš ostaju u pritvoru: Advokat na pripremnom ročištu nije uspeo da ih izvuče - terete se za ubistvo MMA borba!
Dalibor Bogdanović Boća i Uroš Stefanović - Copyright Printscreen/YouTube

Glavni pretres u sudskom postupku za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (48), krivična dela za koja se terete bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća (45) i Danijel Janjoš (43), zakazan je za 15. i 16. jun ove godine, saopštila je portparol Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin posle pripremnog ročišta koje je održano juče u tom sudu. 

Branioci Bogdanovića i Janjoša su, prema nezvaničnim saznanjima, na pripremnom ročištu predložili da njihovim branjenicima bude ukinut pritvor ili da on bude zamenjen blažom merom. Sudija Vidoje Mitrić odbio je taj predlog, tako da su obojica vraćena u Pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Novom Sadu.

Inače, protiv Bogdanovića i Janjoša je 11. marta podignuta optužnica zbog sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala. Više javno tužilaštvo je u septembru prošle godine pokrenulo istragu protiv njih dvojice, posle pucnjave u Novom Sadu, kada je ubijen Stefanović, a Kovačević ranjen u ruku.

Stefanović je ubijen kada je goloruk stao ispred Kovačevića da mu, kao njegov telohranitelj, zaštiti život kada su u njihovom pravcu ispaljeni hici iz, kako se sumnja, automatskog oružja. On je pao smrtno pogođen, dok je Kovačević ranjen u levu podlakticu.

Printscreen/YouTube
 

Za oružani napad odabrano je dvorište sa garažama, opasano zidom, u Cankarevoj ulici na Detelinari. Ubica i njegov saučesnik su bili u automobilu "pežo partner", a prethodno su, kako se sumnja, po gradu pratili Stefanovića i Kovačevića, koji su te večeri bili na motorima. Kada su ušli u pasaž, napadači su kolima krenuli za njima i odmah zapucali, a zatim su pobegli.

Bogdanović, bivši policajac osumnjičen za ubistvo Stefanovića i za nedozvoljeno držanje oružja, posle šestomesečnog bekstva i skrivanja, predao se policiji 9. marta oko 22 sata. Janjoš, koji se takođe sumnjiči za teško ubistvo i nelegalno oružje, u pritvoru je od 15. septembra prošle godine, kada se sam predao posle gotovo dvonedeljnog bekstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike