Viši sud u Crnoj Gori potvrdio pritvor službeniku policije: Petar Lazović negira da je šurovao sa "kavčanima"

28.07.2022

17:25

0

Lazović pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega

Viši sud u Crnoj Gori potvrdio pritvor službeniku policije: Petar Lazović negira da je šurovao sa "kavčanima"
Petar Lazović se slikao sa Zvicerom i Belivukom - Copyright Printscreen/Libertas

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici, potvrdilo je odluku istražnog sudije kojom je određen pritvor službeniku Agencije za nacionalnu bezbednost Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću.

Lazović i Pantović su osumnjičeni za članstvo u kriminalnoj organizaciji Slobodana Kašćelana, a pritvor im je određen, jer je sud procenio da postoji opasnost da pobegnu i da utiču na svedoke, prenosi crnogorski portal CDM.

Njima je prošlog utorka određeno zadržavanje do 72 sata, a Lazović je pred tužiocem negirao optužbe da je kao pripadnik "kavačke" kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih dela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega.

Lazović je osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotrebu službenog položaja.

Dan nakon Lazovića, uhapšen je i Radovan Pantović u predmetu formiranom na osnovu materijala koji je prikupljen sa aplikacije Skaj. Pantović se pred tužiocem branio ćutanjem.

On se sumnjiči za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike