Misterija rafala od 19 metaka u Crnog: Izrešetan dan posle veridbe s trudnom devojkom!

18.08.2022

06:20

0

"Videla sam mladića kako leži pored automobila i trudnu devojku koja ga grli i zapomaže"

Misterija rafala od 19 metaka u Crnog: Izrešetan dan posle veridbe s trudnom devojkom!
Radenko Popović (2) - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Radenko Popović Crni (31), iz Kaća, likvidiran je u noći između 18. i 19. avgusta 2013. godine na uglu Kopernikove i Ulice Ilije Birčanina u Novom Sadu. Ubice su u njega iz automatske puške ispalile 19 metaka, od kojih ga je pogodilo osam. Do danas nije rasvetljeno ko stoji iza te likvidacije.

Radenka je, dok je boravio s devojkom u stanu, neko pozvao telefonom da siđe ispred zgrade, i samo što je prišao svom automobilu, napadači su otvorili rafal u njegovom pravcu.

Policija je vrlo brzo došla na mesto događaja i počela je potraga za ubicom. Sledećeg dana na obali Dunava, kod nasipa na Dunavcu, pronađena je „opel astra“, koja je potpuno izgorela, a za koju se pretpostavljalo da su je koristili napadači.

Komšije su tada ispričale i da su čule rafal, ali i njegovi devojku kako viče i zapomaže.

- Videla sam mladića kako leži pored automobila i trudnu devojku koja ga grli i zapomaže: „Pomozite mi, zovite Hitnu pomoć!“ Pored njih nije bilo nikoga - ispričala je tada komšinica za medije.

Porodica i prijatelji imali su samo reči hvale za njega. Isticali su da se nikome iz komšiluka nikada nije zamerio i da je bio jedan od boljih momaka iz Kaća.

Samo nekoliko dana ranije, njegova verenica Matea je na društvenim mrežama objavila fotografiju sa prstenom na ruci, a bila je u petom mesecu trudnoće.

Prema rečima njegovih drugova i drugarica, Crni je bio mnogo srećan kada mu je verenica rekla da je trudna, čekali su devojčicu i dogovorili se da se zove Helena.

Radio kao obezbeđenje

Radenko je, prema tvrdnjama poznanika, živeo malo kod verenice u Novom Sadu, malo u porodičnoj kući u Kaću s roditeljima i starijim bratom, a radio je kao obezbeđenje u diskoteci "Muzej".

Takođe, samo nekoliko godina pre ubistva, Radenko je slučajno ranjen u jednom lokalu. Osim toga, policija je protiv njega podnosila krivične prijave za iznudu, nanošenje teških i lakih povreda, a 2005. je osuđen i na uslovnu kaznu.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Radenko Popović

Koliki je ugled Popović uživao u Novom Sadu i okolini, ogledao se i u protestu od oko 600 građana zbog lošeg rada pravosudnih organa i policije u slučaju njegovog ubistva. Protest je održan na godišnjicu njegove smrti u dva posle ponoći, kada je i ubijen, na uglu ulica Ilije Birčanina i Kopernikove na Detelinari.

Istraga o tom slučaju, kako je tada pričala njegova porodica, opstruiše se od samog početka.

Iste optužbe izneo je i deo pripadnika novosadske policije, kojih se na protestu okupilo dvadesetak. Kako kaže jedan od policajaca, Popović je imao mnogo rodbine koja radi u policiji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike