Sahranjen Stefan (26) koji je ubijen u Nišu: "Bio je miran mladić! Svi smo u šoku" (FOTO)

16.08.2022

17:32

0

Stefan je sahranjen danas na groblju u selu Rusna u opštini Doljevac

Sahranjen Stefan (26) koji je ubijen u Nišu: "Bio je miran mladić! Svi smo u šoku" (FOTO)
stefan stefanovic ubijen nis1 copy - Copyright Printscreen/Facebook/ss/24sedam/M.K.

Stefan Stefanović (26) iz Niša, koji je ubijen 13. avgusta u tuči u kafiću u Ulici 7. jula, sahranjen je danas na groblju u selu Rusna u opštini Doljevac, odakle su njegovi roditelji. Na večni počinak ispratili su ga roditelji, sestra i druga brojna rodbina i prijatelji.

- Svi smo u šoku, Stefan je uvek bio miran mladić. Nikada nije bio nasilan, niti je imao posla sa zakonom. Zato nas je i zaprepastilo da se našao u jednoj ovakvoj priči. Radio je svoj posao savesno u službi obezbeđenja Kliničkog centra u Nišu, uvek ćemo ga pamtiti po njegovim plavim očima i tom pogledu koji je već na prvi pogled otkrivao da se radi o dobrodušnom čoveku. Nadamo se da će istraga utvrditi šta se zaista dešavalo te noći - priča jedan od Stefanovih poznanika.

Kako je ranije pisano, zbog sumnje da je nožem ubio Stefana i teško povredio njegovog druga M. C. (39) iz Pukovca, a lakše još jednog mladića, uhapšen je F. P. (30) iz Niša.

Njemu je nakon saslušanja u tužilaštvu i sudu određen jednomesečni pritvor zbog sumnje da je počinio jedno od najtežih krivičnih dela koje je kvalifikovano kao teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 stav 1 tačka 11 u vezu sa članom 30.

Jednomesečni pritvor određen je i Nišliji A. M. (19) koji se kobne noći nalazio u društvu sa ubijenim Stefanovićem i ranjenim M. C, a koji se sumnjiči da je počinio nasilničko ponašanje jer je učetvovao u prebijanju F. P. neposredno pre tragičnog događaja.

Da podsetimo, do svađe i tuče u kafiću došlo je 13. avgusta oko dva časa iza ponoći, jer je F. P. prolazeći kroz gužvu na putu do toaleta zakačio jednog od aktera kobnog događaja i prosuo mu piće. On je potom pretučen ispred WC-a, nakon čega se vratio u kafić i potegao nož kojim je ubo M. C. u stomak i Stefana Stefanovića u grudi.

Stefan je preminuo na prijemu u Klinički centar u Nišu dok je M. C. operisan zbog povrede jetre i nalazi se na intenzivnoj nezi. Treći mladić je slučajno samo lakše povređen po ruci i nije zadržan na lečenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike