Ubijen na jednom, a "overen" na drugom mestu? Vođa razbojničke bande nađen mrtav na dečijem igralištu!

14.08.2022

18:45

1

Ubice robijaša povratnika Marka Eleka već četiri godine izmiču policiji

Ubijen na jednom, a "overen" na drugom mestu? Vođa razbojničke bande nađen mrtav na dečijem igralištu!
Marko Elek (2) - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Marko Elek, koji je odranije poznat policiji, ubijen je pre tačno četiri godine. rano ujutru. Njegovo telo u lokvi krvi pronašli su slučajni prolaznici u 5.45 sati u parku između zgrada, na dečijem igralištu u Bulevaru oslobođenja u beogradskom naselju Banjica. Ovo ubistvo nikad nije rasvetljeno, a za ubicama se i danas traga.

Telo muškarca bilo je u lokvi krvi, a pored je bila i čaura. Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali je on već bio mrtav i pre dolaska lekara. Postojale su indicije da je Elek ubijen negde drugde, a da je dovezen, izbačen iz vozila, "overen" hicem u glavu i ostavljen u dečijem parikiću na Banjici.

Ubijenog mladića pronašli su stanari okolnih zgrada kada su ujutru krenuli na posao i prošli kroz park.

- Prizor je bio jeziv. Muškarac je ležao u velikoj lokvi krvi, okrenut na stomak, a oko njega je bilo dosta grana, najverovatnije od oluje koja je protutnjala tim delom grada. Hitna pomoć je veoma brzo stigla, ali su mogli samo da konstatuju smrt mladića - ispričao je za medije jedan od građana.

Jedna od stanarki rekla je da je oko tri sata iza ponoći, u noći između 14. i 15. avgusta 2018. godine čula pucanj. Pogledala je koz prozor i videla automobil, koji se polako kretao niz ulicu ugašenih farova. Ubice su očigledno pobegle tim vozilom.

Višestruki razbojnik

Ubijeni Elek, preme nezvaničnim informacijama, imao je debeo dosije i uglavom je hapšen zbog razbojništva. Poslednji put je uhapšen 2007. godine, a potom je osuđen.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Tada je priveden zbog sumnje da je bio vođa petočlane kriminalne grupe, koja je pljačkala kladionice, apoteke i kafane. Na teret mu se stavljalo da je, sa fantomkom na glavi, uz pretnju pištoljem, utrčao u kladionicu u Ulici partizanske avijacije, uperio pištolj u radnika i oteo oko 108.000 dinara.

On i njegova grupa su, kako se tada sumnjalo, na isti način opljačkali još osam objekata. U trenutku kad je uhapšen 2007. godine Elek je na slobodi bio tek dva meseca. Prethodno je bio u pritvoru Centralnog zatvora zbog više oružanih pljački, zbog kojih je bio osuđen na tri godine zatvora.

Niko od stanara okolnih zgrada nije prepoznao Eleka i tvrdili su da nije iz njihovog kraja. Kasnije je utvrđeno da je sa Čukarice.

Kraj poznat po drogi

Na osnovu prikupljenih dokaza policija je od početka verovala da ubica nije profesionalac, kao i da Elek nije ubijen u ratu kriminalnih grupa. Pretpostavljalo se da je reč o sukobu, odnosno obračunu zbog nekih sumnjivih poslova u kojima su bili ubijeni i ubica.

Uprkos tome što su detaljno analizirani snimci kamere sa okolnih objekata, kao i drugi tragovi koje je ubica ostavio za sobom, on do danas nije uhapšen.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Stanari obližnjih zgrada naglašavaju da im je kraj poznat po dilovanju droge.

- Dileri se okupljaju u parkiću i na mostu koji spaja dve zgrade. Oni glume omladinu koja sedi, ali svi mi vidimo kada kupci dođu i kako im isporučuju drogu. Dok grupa sedi na mostu, prvo im zazvoni telefon, a posle kratkog razgovora pojavi se automobil u garažama. Jedan od njih dotrči, pozdravi se i tada urade primopredaju. Ne znam da li to policija zna, ali niko od stanara to ne sme javno da kaže i da ih prijavi, jer se plaše njihove osvete - rekla je jedna starica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike