Podignuta optužnica protiv knjigovođe za brutalno ubistvo Rumunke u Pančevu: Bogdanka osumnjičena, njen sin pušten iz pritvora

12.11.2021

14:09

0

"Među njima je došlo do rasprave i fizičkog sukoba, nakon kog je Bogdanka žrtvi zadala nekoliko udaraca u glavu"

Podignuta optužnica protiv knjigovođe za brutalno ubistvo Rumunke u Pančevu: Bogdanka osumnjičena, njen sin pušten iz pritvora
Ilustracija - Copyright Pixabay/ATA Images

Zbog ubistva rumunske državljanke Miore Hajduk (53), koje se dogodilo 17. maja ove godine u Pančevu, Više javno tužilaštvo u tom gradu podiglo je optužnicu protiv Bogdanke Gornjik (68), knjigovođe ubijene žene.

Bogdanki se na teret stavlja da je kobnog dana primila po dogovoru ubijenu ženu u prostorije svoje knjigovodstvene agencije, koje se nalaze u sklopu njene kuće u ulici Ive Kurjačkog, da bi joj vratila dokumentaciju za posao ubijene koji je vodila, jer je njihov poslovni odnos bio narušen.

- Među njima je došlo do rasprave i fizičkog sukoba, nakon kog je Bogdanka dohvatila predmet kojim je žrtvi zadala nekoliko udaraca u glavu, od kojih je ona preminula na licu mesta, usled povreda mozga - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Optužnica je podneta 8. novembra Višem sudu u Pančevu, a još uvek nije potvrđena jer je u fazi ispitivanja.

Optuženoj je produđen pritvor, a za delo koje joj se stavlja na teret zaprećena je zatvorska kazna duža od deset godina.

Sa druge strane, 5. novembra je donelo naredbu da se protiv Bogdankinog sina Bobana Milovanovića, koji je uhapšen nakon ubistva zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu, istraga prekine.

- Tužilaštvo je donelo narednu da je istraga protiv njega obustavi, jer po završetku iste nije bilo dovoljno dokaza za podizanje optužnice da je B. M. samostalno ili kao saizvršilac zadavao udarce oštećenoj u predelu glave, koji su doveli do njene smrti - navodi se u dokumentu.

Youtube printscreen
 

Tako je Milovanović 8. 11. izašao iz pritvora.

- Prilikom donošenja odluke Tužilaštvu je naišlo da ne postoje uslovi za krivično gonjenje osumnjičenog zbog krivičnog dela pomoći izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela i neprijavljivanja dela budući da mu je okrivljena majka, tj. srodnik, a u kojoj Kazneni zakon Republike Srbije isključuje postojanje krivične odgovornosti - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Miora Hajduk je ubijena 17. maja, nakon čega je njeno telo zakopano u plitkoj rupi u dvorištu kuće knjihovođa. Dan kasnije se saznalo za njenu sudbinu kada su stanodavci prijavili njen nestanak.

Ubijena žena je bila rumunska državljanka, a poslednjih 20 godina je živela u Srbiji. Radila je na pančevačkom buvljaku kao prodavačica i taj posao je spojio sa knjigovođom Bogdankom Gornjik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike