Muljanje sa čekovima: Uhapšena zaposlena u novosadskom preduzeću jer je proneverila 6,8 miliona, prisvojila 1.377 čekova!

28.07.2022

11:43

0

Nedostatak tih čekova, kako se sumnja, prikrila je tako što je falsifikovala podatke u informacionom sistemu preduzeća

Muljanje sa čekovima: Uhapšena zaposlena u novosadskom preduzeću jer je proneverila 6,8 miliona, prisvojila 1.377 čekova!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su S. K. (54) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, saopštio je danas MUP.


Ona se tereti da je, kao odgovorno lice u jednom novosadskom preduzeću, prisvojila 1.377 čekova građana u vrednosti od 6.872.449 dinara iz blagajne tog preduzeća, koji su joj bili povereni i tako sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu.

Nedostatak tih čekova, kako se sumnja, prikrila je tako što je falsifikovala podatke u informacionom sistemu preduzeća, unoseći nepostojeće čekove kojima je produžavala rokove dospeća.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike