Skovao plan pa ojadio preduzeće: Uhapšen mladi prevarant u Bajinoj Bašti - u džep stavio preko pet miliona dinara!

20.07.2022

08:42

0

Osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 sati

Skovao plan pa ojadio preduzeće: Uhapšen mladi prevarant u Bajinoj Bašti - u džep stavio preko pet miliona dinara!
zloupotrebapoložaja i pranje novca (3) - Copyright Printscreen/YouTube/MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili si S.L. (31) zbog postojanja sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je, kao zaposleni u službi finansija jednog preduzeća u Bajinoj Bašti koji obavlja poslove obračuna zarada, kao i poslove blagajnika u fondu solidarnosti sindikata, u periodu od 30. januara 2019. godine do 15. oktobra 2020. godine, podigao sa tekućeg računa fonda solidarnosti sindikata 5.650.000 dinara, koristeći blanko naloge za isplatu sa falsifikovanim potpisom ovlašćenog lica.

Na taj način, on je, kako se sumnja, oštetio fond solidarnosti sindikata, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu.

Osumnjičenom je određena mera zadržavanja do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti doveden do Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije radi saslušanja Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike