Spektakularna bekstva iz srpskih zatvora: Serdar išetao iz CZ-a, Milovanović i Zver bežali iz Specijale, a od begunaca iz Kruševca ni traga!

20.07.2022

18:45

0

Samo je njima uspelo da ih više nikada ne zatvore

Spektakularna bekstva iz srpskih zatvora: Serdar išetao iz CZ-a, Milovanović i Zver bežali iz Specijale, a od begunaca iz Kruševca ni traga!
bekstvo iz zatvora copy - Copyright Printscreen/YouTube/Mup/Twitter/zoran Raskovic

Iz zrenjaninskog zatvora u noći između nedelje i ponedeljka pokušala su da pobegnu trojica zatvorenika, od kojih je samo jedan, okrivljen zbog kafanske tuče, uspeo u toj nameri i za njim se još uvek traga. Drugi begunac u pokušaju je osumnjičen za teško ubistvo i njegovo bekstvo je sprečeno, a treći je "ležao" za napad na službeno lice.

Sva trojica su bila smeštena u istoj ćeliji, a najbizarniji deo ovog bekstva jeste to što je odbegli muškarac iz zatvora trebalo da izađe za samo dve nedelje.

Inače, slučaj bekstva u Srbiji gde begunac nikada nije pronađen izveli su samo Brusjanin i Kruševljanin koji su pobegli iz kruševačkog zatvora. Oni su na slobodi i niko ne zna gde se trenutno nalaze.

Više od godinu dana je prošlo od kada su iz prostorija Okružnog zatvora u Kruševcu pobegla dvojica pritvorenika, S. S. (41) iz Brusa i S. D. (37) iz Kruševca. Oni su pobegli 24. aprila prošle godine i od tada se o njima ništa ne zna.

Bekstvo je izvršeno na taj način što su napravili otvor u plafonu toaleta i tuda pobegli iz prostorija zatvora, a oba begunca bila su pritvorena zbog droge.

Jedan od njih je nakon bekstva pozvao medije i objasnio da je osuđen samo zbog izjave jednog svedoka i da to nije bilo pravedno, te da je zato pobegao.

Iako su samo njih dvojica uspešno izvela akciju bekstva iz srpskog zatvora, mnogo je onih koji su pokušali ono što je njima uspelo. Među njima si i najpoznatija imena srpskog organizovanog kriminala.

Filmsko hapšenje begunca u Staroj Pazovi

Mladić M. R. je u septembru 2021. godine pobegao iz Okružnog zatvora u Smederevu, a samo nekoliko dana kasnije identifikovan je u Bačkom Petrovcu, gde je ukrao automobil i krenuo u jurnjavu od Novog Sada ka Beogradu.

U Staroj Pazovi je, bežeći od patrole novosadske policije, udario u vozilo "audi A4", koje je dolazilo iz suprotnog smera. Nakon toga je zakačio i policijsko vozilo koje ga je pratilo i zabio se u kanal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Hitna pomoć je tada na licu mesta pomogla M. R., nakon čega je on priveden i vraćen u zatvor.

Tutinac na slobodi samo nekoliko sati

S. P. (32), iz Tutina, pokušao je da pobegne iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu. Međutim, pronađen je istog dana u Brzeću, u opštini Brus, u automobilu svoga brata.

On je odmah sproveden u Kazneno–popravni zavod u Nišu radi daljeg izdržavanja zatvorske kazne.

Lokalni mediji su tada preneli da je begunac stariji brat Sameta Pepića (25) iz Tutina koji je nastradao u masovnoj tuči na groblju nakon sahrane u kojoj su, navodno, učestvovale dve porodice koje su godinama u zavadi.

Na osnovu toga, pretpostavljalo se da je ubistvo brata bilo razlog za njegovo bekstvo.

Milovanović i Kalinić pobegli iz Specijale

Željko Milovanović je pet puta bežao iz zatvora, a najpoznatiji je pokušaj koji je izveo sa Sretkom Kalinićem 2012. godine kada su pobegli iz pritvora u Specijalnom sudu, nakon što su bonsekom isekli rešetke na prozorima, ali su uhvaćeni.

Tanjug
Sretko Kalinić

Milovanović je, inače, jedan od najpoznatijih srpskih begunaca, bežao je čak četiri puta, i to uspešno. On je 2008. skočio u reku Bosnu da bi pobegao od policije.

Printscreen /MUP
Željko Milovanović

Serdar obukao odelo i mirno išetao kroz glavnu kapiju CZ-a

Zoran Rašković Serdar možda je najbolji a najjednostavniji primer spektakularnog bekstava van zidina srpskih zatvora.

Rašković je usred bela dana, kad je njegov tim advokata došao da ga poseti, preobučen u odelo mirno izašao i odšetao kroz glavnu kapiju Centralnog zatvora.

Printscreen Twitter/zoran Raskovic
 

Uhvaćen je Švajcarskoj tek nakon nekoliko meseci i vraćen je u Srbiju.

Mnogi naši državljani uspešno su bežali i iz svetskih zatvora, i većina njih nikada nije uhvaćena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike