Mali Šijan na optužnici: Tereti se za pucnjavu i ranjavanje muškarca na Autokomandi

20.07.2022

12:25

0

Pored Vukašina, optužen i Marko Vidarković za pucnjavu u jednom restoranu

Mali Šijan na optužnici: Tereti se za pucnjavu i ranjavanje muškarca na Autokomandi
Copyright Vukašin Šijan Facebook

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Marka Vidakovića (26) i Vukašina Šijana (23), inače sina ubijenog Surčinca Zorana Šijana, zbog nasilničkog ponašanja i pucnjave u kojoj je u nogu ranjen Marko K. u jednom restoranu kod Autokomande u Beogradu 5. marta ove godine.

Marku Vidakoviću se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.

Vukašin Šijan se optužnicom tereti za nasilničko ponašanje.

Obojica su ranije osuđivani, a od 17. marta se nalaze u pritvoru zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Optužnica je potvrđena rešenjem Višeg suda u Beogradu, na koje okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbe Apelcionom sudu u Beogradu u roku od tri dana.

Prema navodima potvrđene optužnice, oko 7 sati ujutru 5. marta ove godine u restoranu u kojem su okrivljeni sedeli zajedno za stolom, najpre je Vukašin Šijan ušao u verbalnu raspravu sa gostima lokala koji su sedeli za susednim stolom.

Tom prilikom je devojku koja je sedela za susednim stolom udario pesnicom u glavu, usled čega je ona pala preko stolica, a pošto je A. K. krenuo da spreči dalji napad na nju, Vukašin Šijan je i njemu zadao više udaraca po glavu i telu.

Kada je iz toaleta izašao Marko K. i video da mu devojku i brata fizički napada okrivljeni, krenuo je da ih odbrani, ali je okrivljeni Marko Vidaković stao iza Vukašina Šijana repetirao pištolj i ispalio projektil ka Marku K.

Naneo mu je tešku tešku telesnu povredu opasnu po život u vidu prostreline leve prepone koja je zahvatila i butnu arteriju i venu.

Marko K. je prevezen i hitno operisan u Urgentnom centru, a dvojica okrivljenih su se udaljila sa lica mesta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike