Raspisana potraga za muškarcem iz Novog Sada: Izradio master plan za bivšeg direktora Univerzijade!

19.07.2022

12:23

0

Zoupotrebama oštetili budžet Srbije za 68.554.200 dinara

Raspisana potraga za muškarcem iz Novog Sada: Izradio master plan za bivšeg direktora Univerzijade!
tekvondo_skupstina_0412016_018 - Copyright M. M./ATAImages/Antonio Ahel

Na teritoriji Srbije raspisana je potraga za muškarcem po prezimenu Jovanović (45) koji se dovodi u vezu sa slučajem - Siniša Jasnić.

Pomenuti muškarac, kako se navodi, se sumnjiči da je učestvovao u navodnoj aferi "pranje para" tako što je izradio master plan za koji je trebalo da dobije 30.000 evra upravo od Jasnića. Njegova firma se nalazi u Novom Sadu, piše Telegraf.

Da podsetimo, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu odredio je prošle nedelje pritvor do 30 dana Siniši Jasniću (57) koji se sumnjiči da je u svojstvu direktora privrednog društva "Evropske univerzitetske igre 2020“ d. o. o. Beograd sa 45-godišnjim muškarcem, za kojim se traga, zloupotrebama oštetio budžet Srbije za 68.554.200 dinara.

Sudija je Jasniću 14. jula odredio pritvor da ne bi uticao na svedoke.

Jasnić je na saslušanju detaljno izneo svoju odbranu.

Naime, kako je ranije saopštilo tužilaštvo, Jasnić se sumnjiči da je kao direktor privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd, od decembra 2017. do marta 2018. godine, sa 45-godišnjim muškarcem, bez sprovedenog postupka javne nabavke, dodelio izradu master plana za organizaciju evropskih univerzitetksih igara jednom privrednom društvu iz Novog Sada, za iznos od 572.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Printscreen/Youtube/ Jutarnji Program TV Happy
 

Inace, master plan je prethodno izradio muškarac za kojim se traga, a kome je Jasnić obećao nakadnu od 30.000 evra.

Na ovaj način su, kako se sumnja, Jasnić i 45-godišnji muškarac koji je u bekstvu, pribavili korist jednom privrednom društvu u Novom Sadu, oštetivši budžet Republike Srbije za 68.554.200 dinara.

Tužilaštvo je tada takođe podsetilo da je Siniši Jasnicu u toku suđenje u drugom postupku po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Pronevera, odnosno jer je prisvojio za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja "Univerzitetski sportski savez Srbije".

Na taj nacin je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10.2 miliona dinara, "Univerzitetski sportski savez Srbije" za 2.97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe.

Nastavak suđenja u ovom postupku zakazan je za 9. septembar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike