Oštetio budžet za 68 i po miliona: Oglasio se MUP - izdao saopštenje o hapšenju Jasnića

13.07.2022

11:51

0

Osumnjičeni Jasnić i četrdestpetogodišnji muškarac koji je u bekstvu pribavili su korist jednom privrednom društvu u Novom Sadu

Oštetio budžet za 68 i po miliona: Oglasio se MUP - izdao saopštenje o hapšenju Jasnića
sinisa-jasnic1 - Copyright Printscreen/Youtube/DobrojutroSrbijo

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su Sinišu Jasnića (57) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok se za jednom osobom traga, za isto krivično delo.

Jasnić, odgovorno lice privrednog društva "Evropske univerzitetske igre 2020" d.o.o. Beograd, se sumnjiči da je, u periodu od decembra 2017. do marta 2018. godine, sa četrdesetpetogodišnjim muškarcem, bez sprovedenog postupka javne nabavke, izradu master plana za organizaciju evropskih univerzitetskih igara dodelio jednom privrednom društvu iz Novog Sada, za iznos od 572.000 evra u dinarskoj  protivvrednosti. Inače, master plan je prethodno izradila jedna osoba kojoj je Jasnić obećao nakadnu od 30.000 evra.

Na ovaj način, osumnjičeni Jasnić i četrdestpetogodišnji muškarac koji je u bekstvu pribavili su korist jednom privrednom društvu u Novom Sadu, oštetivši budžet Republike Srbije za 68.554.200 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike