Uhapšen bivši direktor Univerzijade: Jasnić "pao" na aerodromu

13.07.2022

07:43

0

Siniša Jasnić osumnjičen za zloupotrebu položaja odgovornog lica

Uhapšen bivši direktor Univerzijade: Jasnić "pao" na aerodromu
sinisa jasnic happy tv (1) - Copyright Printscreen/Youtube/ Jutarnji Program TV Happy

Siniša Jasnić uhapšen je jutros zbog sumnje da je kao direktor privrednog društva "Evropske univerzitetske igre 2020" počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On je, kako se sumnja, sa novcem izvdojenim iz budžeta za izradu master plana za Evropske univerzitetske igre, od više od pola miliona evra, raspolagao na način na koji nije smeo. Uhapšen je jutros u 5 sati na aerodromu, dok se traga za još jednim osumnjičenim za krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca.

Jasniću je, da podsetimo, u toku je suđenje po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je počinio proneveru, odnosno prisvajao za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja "Univerzitetski sportski savez Srbije". Na taj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10.2 miliona dinara, "Univerzitetski sportski savez Srbije" za 2.97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike