Zaplenjeno više od 100.000 evra na Horgošu: U jednom danu carinici otkrili tri slučaja! (FOTO)

13.07.2022

11:22

0

Autor: Mi. S.

Svi putnici sa novcem zatečeni u automobilima sa nemačkim registarskim oznakama

Zaplenjeno više od 100.000 evra na Horgošu: U jednom danu carinici otkrili tri slučaja! (FOTO)
Ilustracija - Copyright Foto: Uprava carina

Na prelazu Horgoš carinici su u utorak u saradnji sa policijom otkrili tri slučaja neprijavljene veće sume novca i zaplenili gotovo 100.000 evra.

Najpre je oko 10 časova na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil "audi", nemačkih registarskih oznaka, kojim su dvojica putnika putovala iz Nemačke ka Srbiji, saopštila je Uprava carina.

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje obojica su tvrdila da sa sobom nose samo lični prtljag, što je i potvrđeno. To je bilo daleko manje od onoga što su carinici kod njih pronašli tokom pregleda, jer se ispostavilo da suvozač u ličnoj torbici nosi čak 90.400 evra, a vozač 14.600.

Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, do okončanja sudskog postupka privremeno je zadržana suma od ukupno 85.000 evra.

U drugom slučaju za detaljnu kontrolu je izdvojen "BMW", nemačke registracije, kojim su iz Nemačke ka našoj zemlji putovala dvojica stranih državljana.

Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da imaju po 10.000 evra kod sebe, da bi potom kontrolom kod njih bila pronađena suma od 31.570 evra. Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos deviza, dok će o sudbini preostalih 11.570 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike