Sombor i Apatin plaču za nastradalim mladićima: Danas sahrana Marka i Stefana koji su poginuli u jezivoj nesreći - voleli život i motore!

12.07.2022

07:15

0

Za nastradale mladiće Somborci imaju samo reči hvale

Sombor i Apatin plaču za nastradalim mladićima: Danas sahrana Marka i Stefana koji su poginuli u jezivoj nesreći - voleli život i motore!
Marko O. Stefan D. - Copyright Printscreen/Facebook/M. O./S. D.

Sombor i Apatin i juče su lili suze za Markom Odobašićem (25) i Stefanom Dubajićem (22).

Njihovi životi ugašeni su u trenu, kada je na motor, kojim su se vraćali sa "Apatinskih ribarskih večeri", iz suprotnog pravca, dok je obilazio drugo vozilo, automobilom marke "fijat" naleteo M. D. i pokosio ih na licu mesta.

Vozač "fijata" je odmah uhapšen, a nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Sombor određen mu je pritvor do 30 dana. Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

Kako se saznaje, vozač, koji je u krvi imao 1,68 promila alkohola u krvi, ispričao je kako je došlo do saobraćajne nesreće. Nije se branio, niti je negirao krivicu.

Za nastradale mladiće Somborci imaju samo reči hvale. Kažu da su voleli život, motore, ali nisu pravili nikakve incidente, niti su vozili prebrzo.

- Marko je bio super dečko, predobar. Odmalena je voleo motore i pre nekoliko godina je kupio svoj. Bio je dobar vozač, pažljiv, išao je na moto susrete - priča prijatelj nastradalog mladića.

Printscreen/Facebook/M. O./S. D.
 

- Bio je jako vredan. Radio je kod oca u vulkanizerskoj radnji i trgovali su automobilima. Imao je malo problema sa sluhom, pa je nosio aparat i to je verovatno uticalo na to da bude pomalo i stidljiv.

Nastradali Stefan je u Sombor došao iz Apatina posle razvoda roditelja. Završio je Poljoprivrednu školu i radio je povremene poslove kod nekoliko privatnika.

Printscreen/Facebook/M. O./S. D.
 

- To je bilo divno dete. Trenirao je rekreativno kik-boks kod nas, nažalost ne dugo. Svi smo ostali zatečeni ovom tragedijom. Užasno je kada neko mlad tako nastrada. Praktično su još bili deca - kaže trener Dejan iz Kluba borilačkih veština.

Prijatelji i rodbina ispratiće danas na večni počinak Marka na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru, a Stefana u rodnom Apatinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike