Policija Tiboru oduzimala puške, tukao i prvu suprugu? Meštani Telečke posle tragedije nemaju reči hvale ni o ubici ni o žrtvi

03.07.2022

15:54

0

Tibor Balaž ubio nevenčanu suprugu Anu Kalbok, pa pucao sebi u usta

Policija Tiboru oduzimala puške, tukao i prvu suprugu? Meštani Telečke posle tragedije nemaju reči hvale ni o ubici ni o žrtvi
Ilustracija - Copyright 24sedam/M.S.

Tibor Balaž koji je u petak oko 21.30 u svojoj kući u selu Telečka kod Sombora ubio nevenčanu suprugu Anu Kalbok i ranije je imao problem sa policijom. Komšije tvrde da je njemu pre desetak godina već oduzimano oružje, a bio je nasilan i prema svojoj prvoj supruzi.

Prema kazivanju meštana, porodica Balaž, makar njen član Tibor, ima dugu istoriju nasilja.

Foto: Printskirn facebook
 

- Dolazila je policija, oduzela mu je automatsku pušku i dva pištolja, ali koliko znamo zbog toga nije robijao. Policija je dolazila i jer je tukao i prvu ženu s kojom ima sina - kaže jedan od meštana.

Tibor se, kako pričaju komšije, nije mnogo družio sa Srbima, već isključivo sa svojim sunarodnicima. Nije čak ni u vojsku otišao - po jednima zato što je imao zdravstvenih problema psihičke prirode, a po drugima jer nije hteo da služi tadašnju Jugoslovensku narodnu armiju.

- Viđala sam Anušku da dođe tu na nekoliko dana, a onda opet ode kod prvog muža sa kojim ima dve ćerke i sa koijm je delila kuću. Tibor je voleo da popije, a i te večeri kažu ljudi, da je bio u obližnjoj čardi i da su on i Ana te noći pili. U svakom slučaju, velika tragedija - priča komšinica Margit Fekete iz ulice u kojoj se dogodilo ubistvo i samoubistvo.

Stanovnici Telečke nemaju baš reči hvale ni za ubijenu Anu Kalbok.

- Malo je bila sa Tiborom, malo sa mužem, a imala je i nekog u Somboru. Iako su se svađali, ona mu se vraćala, a Tibor je bio nasilan i prek čovek. Ipak nismo očekivali da će se dogoditi to što se dogodilo - kažu oni.

Zločin se, da podsetimo, dogodio u petak nešto posle 21 sat kada je Tibor, iz pištolja za koji nije imao dozvolu, usmrtio svoju nevenčanu suprugu, a zatim sebi ispalio jedan hitac u usta. Oružje kojim je počinjen zločin pronađeno je na licu mesta, pored tela supružnika.

Pojedini beogradski mediji preneli su da je u trenutku pucnjave u kući bila i Tiborova nepokretna majka, koja nije mogla da spreči tragediju. Ona je, prema nezvaničnim informacijama, u tom momentu bila u drugoj prostoriji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike