Srbin koji je ubio "kralja Malte" pokušao da presudi sebi komadom plastike: Krvava drama u zatvorskoj ćeliji!

06.07.2022

21:01

0

Bojan Čmelik pokušao samoubistvo u jednom od najčuvanijih malteških zatvora

Srbin koji je ubio "kralja Malte" pokušao da presudi sebi komadom plastike: Krvava drama u zatvorskoj ćeliji!
Bojan čmelik - Copyright Printscreen/YouTube/NETnews

Srbin Bojan Čmelik (39) koji je osuđen na doživotnu robiju, jer je 2018. godine brutalno ubio Huga Četkutija (52), hotelijera sa Malte, kog su nazivali i kraljem Malte, pokušao je da počini samoubistvo u ćeliji, prenosi Tajms of Malta.

Incident se dogodio pre tri nedelje u Odeljenju visoke bezbednosti 5, u jednom od najčuvanijih zatvora na Malti, jer se Čmelik smatra visoko rizičnom osobom i kaznu izdržava u režimu najstrožeg obezbeđenja.

Za sada nije poznato kako je Čmelik došao do komada plastike kojim je pokušao da prereže vene, prenose malteški mediji i dodaju da Čmelik često boravi u samici.

Mediji navode da se drama u zatvoru odigrala 11. juna oko 19 sati. Čmelik se, kako pišu mediji, tog dana osamio i bio je čudan, ali niko nije mislio da će nauditi sebi. U jednom trenutku upravnik zatvora i drugi zatvorenici primetili su da ga nema. Neko od njih je otišao u njegovu ćeliju da ga obiđe, ali je tamo zatekao jeziv prizor.

Jedan od robijaša ušao je u njegovu ćeliju posle povratka iz šetnje i zatekao Srbina u lokvi krvi. Nepomično je ležao na podu, dok je pored njega bio naoštreni komad plastike kojim je prerezao vene na zglobu.

Zatvorenik se uznemirio, jer je mislio da je Srbin umro. Počeo je da viče i doziva upravnika koji je odmah pozvao zatvorske bolničare, dok su zatvorski čuvari obezbedili ćeliju i nisu dozvoljavali da se niko približi tom delu zatvora. Istražitelji su došli i urađen je uviđaj, prenose malteški mediji.

Srbin je izgubio litar krvi i prevezen je u bolnicu Mater De,i gde mu je stanje stabilizovano.

Ubistvo Četkutija, da podsetimo, dogodilo se 6. jula 2018. godine u hotelu u mestu Pačevil na Malti. Na video-snimcima iz te noći vidi se kako biznismen sedi na stolici u društvu brata i kolega, kada mu Čmelik, maskiran šeširom, prilazi kroz masu, noseći nož iza leđa. Srbin ga najpre grli, a potom i povlači ka sebi i dva puta ubada u grudi i stomak. Srbin je potom pobegao, a Hugo je pao. Ljudi koji su bili s Četkutijem pokušavali su da stignu Srbina, koji je sve vreme bežao.

Malteški istražitelji tokom 2018. utvrdili su da je Bojanovo pravo prezime Mitić i da je u Srbiji već robijao zbog pljačke, a iz zatvora je izašao 2016. godine. Promenio je prezime. Kako su tada preneli mediji, u okviru istrage stravičnog ubistva, veštaci su potvrdili da Čmelik u trenutku ubistva nije bio pod dejstvom droge.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike