Policajac u civilu bio u poteri za ubicom: Muškarac u belom ispalio tri metka u Šakovića, pa jurnuo kroz masu, spotakao se i ostavio otiske!

19.06.2022

06:50

0

Ubica je navodno uspeo da umakne policjacu u civilu koji se zadesio na mestu zločina

Policajac u civilu bio u poteri za ubicom: Muškarac u belom ispalio tri metka u Šakovića, pa jurnuo kroz masu, spotakao se i ostavio otiske!
sakovic ubistvo - Copyright Printscreen/YouTube/Vijesti online/Profimedia

Ubica koji je u petak veče ispalio osam hitaca u Podgoričanina Milića Minju Šakovića bio je obučen u belu košulju i imao je kačket iste boje na glavi.

To se vidi na snimcima nadzornih kamera koje je policija izuzela nakon ubistva navodno visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana u bašti budvanskog lokala "Korkovado".

Inspektori su juče pokušavali da uvežu njegovo kretanje na osnovu snimaka s ostalih nadzornih kamera, nakon što je ubica navodno uspeo da umakne policjacu u civilu koji se zadesio na mestu zločina, pišu Vijesti.

Jedan od očevidaca ispričao je da je zbog pucnjave nastala panika - gosti su polegali ispod stolova, a sa obližnjih terasa ljudi su počeli da beže. To je olakšalo i bekstvo ubici koji je potrčao ka hotelu "Mogren", a potom uskim putem ka naselju Gospoština.

Kroz gužvu, za njim je potrčao policajac u civilu, koji nije bio na dužnosti, već je s društvom sedeo u drugom lokalu.

Sagovornici "Vijesti" tvrde da je policajac izdao naredbu ubici da stane, ili će pucati, ali da nije mogao da upotrebi oružje jer bi ugrozio živote građana koji su panično bežali.

Upozoravali Šakovića, nije hteo da čuje

Šaković je ubijen u petak, oko 23.30. Šaković je u restoranu večerao s prijateljima i sedeli su u prvom redu do trga, a Šaković je bio leđima okrenut prolaznicima.

Printscreen/YouTube/Vijesti online
 

Navodno su prijatelji Podgoričanina, koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, ispričali inspektorima da su videli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.

Jedan od njih je navodno upozorio Šakovića, ali on tome nije pridavao važnost, već je nastavio da večera.

Nedugo nakon toga, sumnjivi muškarac opet se pojavio, krećući se iz pravca Starog grada ka stolu za kojim su svi sedeli. Šaković nije reagovao ni na novo upozorenje prijatelja, koji mu je, kako tvrde izvori "Vijesti", rekao: "Ovaj je sumnjiv, pogledaj ga".

Muškarac s belim kačketom ubrzano je prišao stolu, izvadio pištolj i s udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću.

Izvor iz istrage kazao je za "Vijesti" da je ubica ispalio tri hica u glavu Podgoričanina, koji je pao na pločnik. Nakon toga ispalio je još dva hica u Podgoričanina, a potom i još tri.

Ubica se spotakao i ostavio otiske

Iz Uprave policije je rečeno da se egzekutor spotakao nedaleko od ulaza u "Mogren", i da su inspektori na tom mestu pronašli otiske. Nešto dalje pronašli su i košulju i kačket koje je nosio.

Uviđaj je trajao do ranih jutarnjih sati, policija je izuzela tragove, pretražila teren i saslušala očevice i bezbednosno interesantna lica koja su se u petak veče zatekla u Budvi.

Do ranih jutarnjih sati bila je blokirana kontakt zona Starog grada.

Šaković će danas biti sahranjen u Podgorici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike