Preliminarni rezultati obdukcije nastradalog radnika iz Aleksandrovca: Ugušio se na dnu cisterne?

21.06.2022

20:52

0

Autor: M.P.

Taj dan je bio zadužen za njeno čišćenje

Preliminarni rezultati obdukcije nastradalog radnika iz Aleksandrovca: Ugušio se na dnu cisterne?
Ilustracija - Copyright Aleksandar Lekić

Preliminarni rezultati obdukcije tela M.L. (58), koji je prošlog četvrtka poginuo u smeni u fabrici "Vino Župa", ukazuju da se nesrećni čovek ugušio na dnu betonske cisterne, nezvanično saznaju Novosti.

Konačni rezultati smrti i sve okolnosti biće poznati nakon dobijanja zvaničnog izveštaja. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, za sada nema sumnjivih okolnosti.

Podsetimo, on je pronađen mrtav na dnu betonske cisterne, a u njegovoj blizini i drugi radnik I.Đ. (38), koji je povređen. 

Istragu o ova dva slučaja vodi Osnovno javno tužilaštvu u Brusu. Pretpostavlja se da je spletom okolnosti M.L., kao iskusniji radnik, završio na dnu suda za čuvanje vina, a da je nakon petnaestak minuta za njim krenuo i I.Đ.

Biće analiziran i eventualni toksični uticaj ugljen-dioksida sa dna betonskog suda, kao i stepen fizičkih povreda.

Obojica su tog dana bili zaduženi za pranje cisterne koja je bila prazna. Postoji pretpostavka da je M.L. krenuo po ključ betonske cisterne, koji je pao na dno, pa da je tako tamo završio, a da je za njim posle nekog vremena krenuo i kolega.

I.Đ. je zadobio vidljive oguljotine po licu i rane na potiljku. Nalazi se u Opštoj bolnici u Kruševcu.

Povodom tragedije ranije se oglasio i direktor firme:

- Radnik M. L. nije viđen u firmi skoro dva sata, u pitanju je veliki kompleks ali se takva stvar nikada nije dogodila. Drugi radnik krenuo je u potragu za njim, ali se ni on nije vratio. Obojica su pronađeni kako leže na dnu betonske cisterne za vino krvave glave - rekao je Jeftović i dodao:

- Prema prvim informacijama, trebalo je da se čisti velika cisterna tako da postoji mogućnost da su se obojica okliznuli dok su silazili dole. Radnik koji je nastradao 35 godina radi u našoj firmi i čovek je sa velikim iskustvom. Pranje cisterne moglo je da se vrši i odozgo, postoji proces za to. Nije bilo nikakvog curenja gasa, nisu propali, sve mere bezbednosti na radnom mestu su bile ispoštovane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike