"Imao je manju fobiju od potpuno zatvorenog prostora": Čeka se obdukcija radnika iz Aleksandrovca - sumnja se na trovanje?

18.06.2022

06:51

0

Još jedan radnik je povređen i na bolničkom lečenju je

"Imao je manju fobiju od potpuno zatvorenog prostora": Čeka se obdukcija radnika iz Aleksandrovca - sumnja se na trovanje?
profimedia-0313683298 - Copyright Profimedia

Nakon obdukcije tela nastradalog radnika M.L. (58) iz Aleksandrovca biće poznate okolnosti koje su dovele do nesreće.

Podsetimo on je poginuo u četvrtak na smeni u fabrici "Vino Župa", dok je njegov kolega I.V. (38) povređen i u Opštoj bolnici u Kruševcu je.  Telo nesrećnog radnika pronađeno je u cisterni za vino, dok je njegov povređeni kolega pronađen ispred.

- Interesantno je da je M.L. imao manju fobiju od potpuno zatvorenog prostora, što takođe ide u prilog nekoj pretpostavci da je na dnu ogromnog suda za čuvanje vina završio spletom nesrećnih okolnosti - navodi izvor upoznat sa slučajem za Novosti.

Postoji pretpostavka da je M.L. krenuo po ključ betonske cisterne, koji je pao na dno, pa da je tako tamo završio, a da je za njim posle nekog vremena krenuo i kolega.

- Sled dođaja biće poznatiji nakon obdukcije, budući da će se analizirati eventualni toksični uticaj, što može biti velika koncentracija ugljen-dioksida sa dna betonskog suda, kao i stepen fizičkih povreda - dodaje.

Sa povređenim radnikom tek treba da bude obavljen razgovor.

Povodom tragedije ranije se oglasio i direktor firme:

- Radnik M. L. nije viđen u firmi skoro dva sata, u pitanju je veliki kompleks ali se takva stvar nikada nije dogodila. Drugi radnik krenuo je u potragu za njim, ali se ni on nije vratio. Obojica su pronađeni kako leže na dnu betonske cisterne za vino krvave glave - rekao je Jeftović i dodao:

- Prema prvim informacijama, trebalo je da se čisti velika cisterna tako da postoji mogućnost da su se obojica okliznuli dok su silazili dole. Radnik koji je nastradao 35 godina radi u našoj firmi i čovek je sa velikim iskustvom. Pranje cisterne moglo je da se vrši i odozgo, postoji proces za to. Nije bilo nikakvog curenja gasa, nisu propali, sve mere bezbednosti na radnom mestu su bile ispoštovane.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike