Devojčice nakon oca, ostale i bez majke - očevidac sa Zlatarskog jezera: Mnogo mi je žao što nisam uspeo da joj pomognem

21.06.2022

17:40

0

Dodaje da ju je mulj povukao i da kako je bila neplivač, nije imala nikakve šanse da se izvuče

Devojčice nakon oca, ostale i bez majke - očevidac sa Zlatarskog jezera: Mnogo mi je žao što nisam uspeo da joj pomognem
Zlatarsko jezero nesreća (1) - Copyright RINA

Bojana Simović (38) iz Nove Varoši udavila se u Zlatarskom jezeru pred svoje dve maloletne ćerke u ponedeljak, kad je oko 17.00 sati ušla u vodu da se malo rashladi.

Ronioci Žandarmerije pronašli su nešto pre 10 sati njeno telo, i to blizu brane na Kokinom Brodu, gde je nesrećna žena nestala u vodi nekoliko sati ranije.

Bila neplivač

Telo nesrećne žene izvučeno je iz dubine od oko pet metara iz Zlatarskog jezera, a prema rečima prijatelja bila je neplivač. Prvi da pomogne našao se očevidac Senad Hadži Ibrahimović, ali nažalost nije uspeo.

Jezero nastalo 1963. godine

Svake godine se neko udavi

Zlatarsko jezero, koje je nastalo 1963. godine izgradnjom brane u Kokinom Brodu, poznato je po velikom broju utapanja i retko koja godina prođe da neko, naročito u letnjim mesecima, ne nastrada u hladnoj jezerskoj vodi.

- Svake godine neko ovde izgubi život. Voda je nepredvidiva, obala veoma strma i bukvalno na metar počinje velika dubina - pričaju žitelji ovog kraja.

- Mnogo mi je žao što u tom trenutku nisam mogao ništa da učinim kako bih spasio njen život, krivo mi je - priča Senad.

- Prvo su ćerkice same sišle do obale, a za njima i majka Bojana sa kojoj sam se i pozdravio. Hteo sam da im skrenem pažnju da je na tom mestu gde su planirale da se rashlade duboka voda i da se pomere malo dalje gde je pliće. Prošlo je nekih desetak minuta, nažalost nisam stigao to da im kažem. Mlađa ćerkica je dotrčala do mene i izgovorila samo "mama je nestala u vodi". Nisu znali da mi tačno kažu gde se to dogodilo, nisam ni ja znao šta u tom trenutku treba da radim.

Dodaje da ju je mulj povukao i da kako je bila neplivač, nije imala nikakve šanse da se izvuče iz njega.

- Pozvao sam još jednog prijatelja koji je dotrčao i istog trenutka smo pozvali policiju i Hitnu pomoć, stigli su i rendžeri iz Rezervata, tražili smo je sve vreme ali nije bilo pomoći, izgubljen je jedan mlad život - dodao je Ibrahimović.

Omiljena i poštovana

Bojana je rođena u jednom selu kraj Nove Varoši, po udaji se preselila u Ljuboviju, međutim, muž joj je, pričaju poznanici ove porodice, preminuo u 32. godini, a Bojana se vratila u Novu Varoš. Obilazila je često rodbinu u Ljuboviji.

- Posle smrti oca, njene dve ćerke ostale su u trenu i bez majke. Osim o deci, Bojana, koja je rano ostala bez oca, brinula se i o bolesnoj majci - pričaju poznanici.

U ugostiteljskom objektu u Kokinom Brodu u kom je Bojana radila za nesrećnu ženu kažu da je u svakom pogledu bila za primer, omiljena, poštovana i veliki radnik.

Brat tragično nastradale Bojane nakon tragedije rekao je kratko da je porodica van sebe.

- U pitanju je splet nesrećnih okolnosti i ne znam šta bih vam više rekao, zaista je u pitanju tragedija. Molimo, imajte razumevanja, ja nemam snage da govorim - jedva je izgovorio brat. B. T.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike