Predsednik Vučić prokomentarisao intervju Dijane Hrkalović: Bilo je prisluškivanja - nadležni će utvrditi sve ostalo

20.06.2022

10:44

0

Upitan je i za nove vođe navijača Partizana

Predsednik Vučić prokomentarisao intervju Dijane Hrkalović: Bilo je prisluškivanja - nadležni će utvrditi sve ostalo
aleksandar vučić (6) - Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon svečane ceremonije uručenja ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicine, odgovarao je na pitanja novinara.

Upitan za intervju Dijane Hrkalović, koji je nedavno dala za portal Objektiv, predsednik odgovara:

- Nadležni organi su ustanovili da je prisluškivanja bilo. Čini mi se više od 1600 ili 1800 puta. Verujem da će nadležni organi utvrditi i sve ostalo. Ni reč više neću reći, jer znam kako bi pojedini mediji to preneli.

- Ne mogu ja da govorim šta da radi šta tužilaštvo da radi, a policija će da radi šta kaže tužilaštvo. To je sve što imam da kažem. Ne želim da kažem ni reč više. Dva puta sam gledao šta je rekla gospođa Hrkalović. Nemam pravo da kažem šta mislim i zato to nećete ni saznati. Bavite se psihologijom, pa vidite da li je sve iskreno govorila. Jedino sam siguran da ja ništa nisam učinio nažao njima - dodao je Vučić naglašavajući da veruje u institucije.

Podsetimo, Hrkalovićeva se sumnjiči za trgovinu uticajem i do nedavno je bila u kućnom pritvoru, ali joj je on ukinut i zamenjen merom zabrane napuštanja teritorije Beograda.

Hrkalovićeva je u intervjuu teško optužila bivšeg ministra unutrašnjih poslova, Nebojšu Stefanovića za mnoge afere, a sa tim u vezi je ispričala i zašto je menjala ime.

- U trenutku dok sam bila u MUP-u, počele su da se pojavljuju operativne informacije, kako kriminalne grupe spremaju moju likvidaciju, dobila sam svoje obezbeđenje, svi su radili na proverama. Da li sam bila ugrožena ili ne, to je druga tema. Ja sam se odrekla obezbeđenja kada sam odlazila iz MUP-a i ostala sam potpuno sama, a imala sam i još jedan razlog, a to je da Stefanović ne bi imao uvid gde se ja krećem i donela sam odluku da se povučem i promenim ime, ali sam tada bila teško bolesna i želela sam da se povučem i nestanem - rekla je Hrkalović.

Hrkalovićku čekaju nove tužbe

Novi policijski sindikalni savez podneće krivičnu prijavu protv bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, bivšeg ministra policije Nebojša Stefanovića i drugih NN lica zbog zloupotrebe položaja.

- Jučerašnji intervju Dijane Hrkalović pokazao je da su ona, tadašnji ministar Nebojša Stefanović i drugi njihovi saradnici, čija imena nije pomenula, kršili zakon i zloupotrebljavali službeni položaj, jer su preduzimali radnje koje nisu u njihovoj nadležnosti. Zbog toga će Novi policijski sindikalni savez protiv njih podneti krivičnu prijavu - najavio je potpredsednik ove sindikalne organizacije i pripadnik MUP Srbije Milan Dumanović.

On pojašnjava da po Zakonu o policiji i drugim pravnim aktima ni ministar policije, ni sekretar Uprave kriminalističke policije niti državni sekretar, nemaju ovlašćenja i prava da se mešaju u istragu ili da ih vode.

Upitan oko "novih vođa navijača" Partizana, Vučić je rekao:

- Nisam oduševljen, ali mi ne smeta ono što viču sa tribina, kada vređaju predsednika. Sa tim nema problema. To nikad neće biti gonjeno. Ako su dva ili tri lica osuđivana, imaju ista prava kao vi ili ja.

Na pitanje o novim napadima na sina Danila, Vučić je kratko odgovorio:

- Odvratno mi je više. Je l' to onaj dečak za kog ste pisali da je menadžer fudbalera Vlahovića. I baš vas briga što uništavate život jednom dečaku i jednom fudbaleru, sram vas bilo. Sve je dozvoljeno kad se neko preziva Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike