Ponestalo mu suza i reči: Dirljiv oproštaj od surovo ubijene Srpkinje u Vićenci! Njena smrt ujedinila zajednicu (VIDEO)

17.06.2022

10:35

0

Autor: 24sedam

Lidija Miljković na večni počinak ispraćena u crkvi San Luka u Vićenci

Ponestalo mu suza i reči: Dirljiv oproštaj od surovo ubijene Srpkinje u Vićenci! Njena smrt ujedinila zajednicu (VIDEO)
lidija miljkovic - Copyright Printscreen/Facebook

U crkvi San Luka u Vićenci danas su se okupili rođaci, prijatelji i poznanici koji su po pravoslavnim običajima ispatili na večni počinak Lidiju Miljković koju je ubio bivši suprug Zlatan Vasiljević. U svom krvavom pohodu on je ubio i svoju sadašnju partnerku, a potom presudio sebi.

Crkveni obred držan je i na srpskom, ali i na italijanskom jeziku kako bi se pokazalo da su prijatelji ubijene Lidije, nevezano za to da li su pravoslavci ili katolici, ujedinjeni u bolu. Srpska udruženja su poslala telegrame saučešća u kojima je navedeno da su se dve kulture zagrlile pogođene istom tugom, pišu italijanski mediji.

Printscreen/Facebook/zlatan vasiljevic
Lidija sa suprugom koji ju je godinama maltretirao i na kraju ubio

Posebno je dirljiv bio oprošaj Danijela Mondela, partnera ubijene žene koji je naveo da je hteo nešto o njoj da kaže, ali da mu je ponestalo suza i reči.

- Kada smo se sreli, prijatleji su joj rekli da je imala sreće što me je upoznala. Istina je da sam ja imao sreću da je poznajem. Uprkos bolu, nastaviću sa projektima koje smo zajedno osmislili - rekao je Mondelo.

Lidija je godinama trpela maltretiranje od strane muža Zlatana Vasiljevića. Posle razvoda on je nastavio da joj preti i uznemirava je.

Pre dve nedelje Vasiljević je ubio svoju devojku Gabrijelu Serano, stavio njeno telo u kola, došao do Lidijinog posla i pucao u nju. Tokom policijske potere izvršio je samoubistvo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike