Lažni agent prijateljicu prerušio u vlasnicu vile na Dedinju i odveo je kod notara: Novi detalji prevare teške 1,1 milion

17.06.2022

09:46

0

Autor: 24sedam

Darko B. (39) na saslučanju je negirao da je pare od prodaje vile zadržao za sebe

Lažni agent prijateljicu prerušio u vlasnicu vile na Dedinju i odveo je kod notara: Novi detalji prevare teške  1,1 milion
vila dedinje prevara copy - Copyright Profimedia/Pixabay

Poženain Darko B. (39), koji je u utorak uhapšen zbog sumnje da je prodao tuđu vilu na Dedinju za 1.100.000 evra i zadržao sve pare, imao je saučesnika.

Darko P. se sumnjiči da je, predstavljajući se kao agent za nekretnine, uzeo ličnu kartu od vlasnice vile Lj. V, a zatim je sa prijateljicom koja liči na nju overio kod notara ovlašćenje za prodaju kuće.

Luksuznu nekretninu je, kako se sumnja, potom prodao poznatoj beogradskoj firmi koja se bavi uvozom i servisiranjem automobila, pa je podigao sve pare s računa i sakrio ih.

Darko je juče saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu, gde je  priznao da je posredovao u kupoprodaji kuće, ali je negirao da je zadržao pare od prodaje. Priznao je i da je pre izvesnog vremena stupio u kontakt sa Lj. V, vlasnicom kuće na Dedinju koja živi u Americi, i dogovorio se s njom da proda vilu.

Na saslušanju je rekao da je vlasnica kuće dobila traženih 1.100.000 evra i da je on zadržao samo proviziju od 10.000 evra, koliko je i pronađeno kod njega u iznajmljenom stanu prilikom hapšenja.

Istražitelji sada tragaju za ženom koja je pomogla Darku u neverovatnoj prevari glumeći vlasnicu vile na Dedinju. Naime, osumnjičeni je angažovao prijateljicu, verovatno za novac, da, koristeći ličnu kartu prave vlasnice vile, overe kod notara ovlašćenje za prodaju kuće.

Prevara je otkrivena kad je vlasnica vile dobila poštom rešenje iz katastra, gde je obaveštena da je jedna firma iz Beograda uknjižena kao novi vlasnik njene kuće. Žena je tu vest dobila dok je bila u Americi, pa je sela na prvi avion, došla u Beograd i odmah angažovala advokata, koji je o svemu obavestio policiju i tužilaštvo.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike