Varao ljude i oteo ogroman novac: Bugarin uhapšen u Srbiji po međunarodnoj poternici, deportovali ga u Južnu Ameriku!

28.05.2022

17:55

0

Bugarin je klonirao kreditne i debitne kartice i postavljao video kamere u bankomate

Varao ljude i oteo ogroman novac: Bugarin uhapšen u Srbiji po međunarodnoj poternici, deportovali ga u Južnu Ameriku!
Muškarac uhapšen u Obrenovcu: Ilustracija - Copyright Printscreen/Mup

Bugarski državljanin Rangelov Julij Julijev uhapšen je u Srbiji po interpolovoj potrenici iz Perua. On se tereti za kloniranje kreditnih i debitnih kartica, tako što je koristio elektoronske uređaje za snimanje lozinki korisnika iz te zemlje.

Kako navodi peruanski portal Caretas, državljanin Bugarske je nekoliko meseci posle hapšenja u Srbiji, izučen Peruu.

- Bugarin Rangelov Julij Julijev se već nalazi na tlu Perua, pod istragom zbog navodnog izvršenja krivičnog dela kompjuterske prevare protiv peruanske države. Bugarin je klonirao kreditne i debitne kartice i postavljao video kamere u bankomate, kako bi dobio tajne kodove korisnika. Pored toga, optužen je da je član međunarodne kriminalne organizacije klonera platnih kartica - navodi ovaj portal.

- U ponedeljak, 9. maja, izvršena je ekstradicija Bugarina iz Srbije, u kojoj su učestvovali Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova, pravosuđe, Kancelarija za međunarodnu pravosudnu saradnju i ekstradicije Nacionalnog tužilaštva (OCJIE), sa organima Republike Srbije, kao zamoljene države, i sa organima Kraljevine Holandije, kao države tranzita za ekstradiciju ' objasnili su izvori tamošnjim medijima.

Bugarin Rangelov Julij Julijev je 16. februara 2022. godine uhapšen na teritoriji Srbije, po međunarodnoj poternici koju je raspisao krivični sud u Limi, za krivično gonjenje zbog navodnog izvršenja krivičnog dela kompjuterske prevare na štetu peruanske države.

Sumnja se da je Bugarin, nakon što je kriminalom stekao veliki novac, iz Perua pobegao u Evropu. Nije poznato da li se sve vreme skrivao u Srbiji ili je odlazio i u rodnu Bugarsku.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike