Nekadašnji "saradnik" Badžinog sina opljačkao i vilu poznatog fudbalera? U Beogradu uhapšen lopov koji je pustošio vile na Dedinju

12.05.2022

13:30

0

Iza rešetaka smešten D. M. osumnjičen za pet teških krađa i jednu u pokušaju

Nekadašnji "saradnik" Badžinog sina opljačkao i vilu poznatog fudbalera? U Beogradu uhapšen lopov koji je pustošio vile na Dedinju
Ilustracija - Copyright Pixabay

Policija u Beogradu uhapsila je D. M. (62) zbog sumnje da je na Dedinju počinio pet teških krađa i jednu u pokušaju.

Osumnjičeni je u prethodnom periodu, u večernjim satima dolazio do kuća oštećenih i podesnim predmetom otvarao prozor ili terasna vrata posle čega je ulazio unutra i posle pretresa krao novac, nakit i satove.

Prilikom hapšenja, kod njega je pronađen deo ukradenih stvari kao i predmeti kojim je počinio krivična dela.

D. M. je određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nezvanično saznajemo da je na meti lopova Draga M. koji je uhapšen zbog sumnje da je na Dedinju opljačkao pet luksuznih kuća, bio i bivši fudbaler Nenad Jestrović, ali i predstavnik jedne strane ambasade u Srbiji. Među "žrtvama" su i predstavnici velikih kompanija, kao i strani državljani koji žive u Srbiji.

MN Press
 

Uhapšeni je, kako saznajemo, alatom obijao kuće kada u njima nije bilo nikoga i iz njih nosio sve što mu je palo pod ruku.

Dragi M. je odranije poznat policiji. On je bio uhapšen i 2010. godine  zbog istog krivičnog dela. Tada se sumnjičio da je sa sinom ubijenog načelnika Resora javne bezbednosti i zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, Vojislavom Stojičićem, opljačkao takođe nekoliko kuća na Dedinju.

Na meti Draga M. i Stojičića, tada su bile vile Nenada Bjekovića i pokojne Božen Žumbor, vlasnice "Božen kozmetike", kao i diplomatska predstavništva stranih država. Lopov koji je i sada uhapšen, tada je sklopio sporazum i priznao krivicu, posle čega je bio osuđen na četiri godine zatvora.

Dragi M. priveden je u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu gde se branio ćutanjem i određen mu je jednomesečni pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike