Nenad Periš se oglasio nakon sahrane sina Mateja: Porukom potvrdio svoju veličinu i obrisao granice dveju država!

23.05.2022

16:11

0

Autor: M. Š.

On je istakao da je Matej sahranjen dostojanstveno u krugu najbližih

Nenad Periš se oglasio nakon sahrane sina Mateja: Porukom potvrdio svoju veličinu i obrisao granice dveju država!
matej periš (6) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

 

Matej Periš (27), mladi Splićanin koji je u Beogradu nestao uoči novogodšnje proslave u klubu "Gotik" gde je sa svojim prijateljima boravio, sahranjen je danas u rodnom Splitu u krugu porodice i prijatelja.

Nenad Periš, njegov otac, oglasio se za beogradske medije i zahvalio se svima na neizmernoj podršci i ljubavi koju je prethodnih pet meseci osetio od građana Srbije.

Otac preminulog mladića je i ovaj put, kao i onda za vreme opela za njegovog sina, istakao koliko mu je značilo ujedinjenje i briga koju su svi delili za vreme ove potrage. 

On je istakao da je Matej sahranjen dostojanstveno u krugu najbližih.

- Nas je zbližila ljubav, saosećanje - rekao je Nenad i uputio zahvalnicu svima koji su ovaj teški period  prolazili sa njim.

Prema njegovim rečima zahvalan je svim sveštenicima, ali i vernicima koji su se molili za Mateja.

- Želeo bih da se zahvalim nadbiskupu i partijarhu Srpske pravoslavne Pofiriju i sveštenicima dekanu Županje Svetog Ante koji su na vrlo osećajan i verodostojan način ispratili mog Mateja uz velike reči i emocije. Zahvaljujem se i Nadbiskupu beogradskom koji je smogao snage i ispratio Mateja i koji mi je uputio reči i objasnio o nestanku mladih koji su tek zakoračili u život i dao važne savete - kaže Periš koji se zahvalio i novinarima koji su uvažili njegove želje i nisu prisustvovali sahrani.

- Hvala novinarima koji su razumeli da smo želeli da Mateja ispratimo dostojanstveno u krugu najbližih - naglašava skrhani otac.

Patrijarh Porfirije, koji je tada boravio na misi preminulog Periša uputio je reči podrške ocu koji je ostao bez sina.

- Da li je smrt poslednja reč o nama, ili je smrt ono što Matejev otac, naš brat Nenad, govori? Bolno je kada pošalje majka sina u vojsku, ili devojka isprati momka u vojsku, kada će proći mesec, dva dana da ga ne vidi. A kamoli kada pošaljemo sina u Hristovu vojsku, u večnost, i da čekamo kada ćemo i mi doći da se sa njim zagrlimo i vidimo.

- Dragi brate, na sahrani svakog čoveka izgovaram rečenicu: “Hristos Gospod da oprosti grehe pokojnika i nastani ga u mestu cvetnom odakle odbeže svaka žalost”. Vaskrsenje Hristovo nam otkriva tajnu istine da ničiji život nema smisla ako nije večan. Svi mi znamo da ljudi oko nas umiru i svi se ponašamo kao da mi nećemo umreti. Tek kada nam neko veoma blizak ode iz ovoga sveta mi počinjemo ozbiljno da se fokusiramo na tajnu života. Da li svi umiru osim nas ili postoji nešto što je jedino sigurno, a to je da ćemo otići iz ovoga sveta. A onda kroz tačku odlaska sve dobija svoj smisao - naveo je tada poglavar SPC.

Nenad Periš je pre odlaska iz Srbije, Beograda, rekao da njegovo srce ostaje u ovom gradu.

Podsetimo, četiri i po meseca nakon nestanka pronađeno je telo Mateja Periša. To je potvrdila DNK analiza, a kao preliminarni uzrok smrti navodi se utapanje. 

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike