"Izbegavam da prolazim ulicom u kojoj je poginuo": Deda malog Stefana sa Karaburme još uvek ne može da dođe sebi

14.06.2022

13:53

0

"Ne znam ni kako bih reagovao da ga vidim u sudnici"

"Izbegavam da prolazim ulicom u kojoj je poginuo": Deda malog Stefana sa Karaburme još uvek ne može da dođe sebi
stefan karaburma3 - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je odoloženo je ročište u okviru suđenja Lazaru Galiću koji se tereti da je 18. jula na Karaburmi na pešačkom prelazu automobilom udario dvoje dece od pet i deset godina, a zatim pobegao sa lica mesta.

Desetogodišnji Stefan B. iz ovog naselja je, zbog zadobijenih povreda, nakon nesreće preminuo.

Razlog odlaganja bio je što sudski veštak sa Instituta za sudsku medicinu Tatjana Atanasijević nije došla na glavni pretres. Prethodni put ročište je odloženo jer je veštak par sati pre suđenja javila da zbog obaveza ne može da prisustvuje suđenju, dok se na današnjem ročištu jednostavno nije pojavila. Kako je sudija rekla, poziv joj je uredno uručen, a ona nije dostavila opravdanje za odsustvo.

- Ja sam se totalno distancirao u vezi sa suđenjima. Pritisak mi skače, teško mi pada da slušam o tome. Ne znam ni kako bih reagovao da ga vidim u sudnici. Sve mi je još sveže. Ne pitam ni sina i snaju o suđenjima jer ne želim da ih potresam. Ne znam zbog čega se ne održavaju suđenja, to je već sramota - kaže za Telegraf.rs Stefanov deda Slobodan Balić.

Ulicom Marjane Gregoran u kojoj mu je unuk poginuo, kako kaže, izbegava da prolazi.

- Ja sam se osećao nemoćno od starta, kada je pušten da se brani sa slobode, pre nego što je ponovo uhapšen. Ne idem na autobus u toj ulici, idem u Mirijevski bulevar. Jako retko prolazim tuda. Tamo idem eventualno kada kasnim, ali ne na tu stanicu, već na sledeću. Ne mogu da prolazim tuda, ni da pređem preko tog pešačkog prelaza. To je jače od mene - dodaje.

Facebook
 

Lazar Galić tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka, koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike