"Bolje da ćuti...": Deda nastradalog Stefana (9) uputio poruku vozaču osumnjičenom za tešku saobraćajku na Karaburmi!

21.01.2022

19:27

0

Galić je na počeku suđenja krajem septembra kratko izjavio da nije kriv za krivično delo koje mu se stavlja na teret

"Bolje da ćuti...": Deda nastradalog Stefana (9) uputio poruku vozaču osumnjičenom za tešku saobraćajku na Karaburmi!
stefan b karaburma - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Printscreen/Facebook

- Da sam na mestu Galića ćutao bih na sudu. Krivicu prebacuje na sve sem na sebe -  kaže Slobodan B., deda tragično nastradalog Stefana B. (9) na Karaburmi koga je 18.jula prošle godine na pešačkom prelazu usmrtio Lazar Galić.

Prema rečima Slobodana B., svako suđenje pa i ono juče, teško podnosi.

- Sin odlazi na ročišta i prenosi mi kako je bilo. Čuo sam da je svedočio veštak. Ja ne mogu da idem zbog svojih godina i ne bih psihički sve to izdržao - kaže Slobodan.

Podsećanja radi, veštaku je juče potom pročitan deo iskaza optuženog Lazara Galića, u kom je opisao da je čovek odjednom stupio na kolovoz, deset metara ispred njega, da je on zažmurio i skrenuo na trotoar, kada je osetio tup udarac. Uprkos tome što je osetio tup udarac, on je nastavio da vozi.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda je zatražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći, kao i meru Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Galić je na počeku suđenja krajem septembra kratko izjavio da nije kriv za krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok se u julu na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

Više puta je bio osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajnih dela.

Tereti se da je 18. jula oko 20.15 upravljajući putničkim vozilom u Ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgodu tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka, koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca Stefan B. (9) i Luka B. (5) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila teške telesne povrede, a devetogodišnji dečak je od povreda preminuo u bolnici 22. jula prošle godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike