"Od jadne dece je napravio siročiće": Lidijina prijateljica ispričala moguće razloge svirepog dvostrukog ubistva i samoubistva

09.06.2022

10:46

0

Autor: M.P.

"Kad ju je ubio, ostavio je nesrećnicu da leži i otišao", priča

"Od jadne dece je napravio siročiće": Lidijina prijateljica ispričala moguće razloge svirepog dvostrukog ubistva i samoubistva
zlatan vasiljevic fejs (3) - Copyright Printscreen/Facebook

Porodična prijateljica Lidije Miljković (42), Srpkinje koju je u Italiji ubio bivši suprug Zlatan Vasiljević (44), otkrila je moguće razloge ovog svirepog zločina.

- Nije mogao da podnese da joj dobro ide nakon razvoda, zato je ubio! Ljubomoran i bezobrazan! Od jadne dece je napravio siročiće - priča ona za Kurir.

Podsetimo, Vasiljević je Lidiju sačekao ispred firme, a onda zapucao na nesrećnu ženu. Nakon napada je pobegao, a nekoliko sati kasnije pronađena su beživotna tela njegove sadašnje partnerke i njega.

- Lidija je juče u osam sati ujutru odvela decu u školu, a zatim je otišla na posao. Ispred firme je stigla posle pola sata, parkirala se i izašla. Nije primetila da je Zlatan parkiran i da je čeka, ali kada ga je ugledala počela da je da beži. Znala je da neće na dobro, jer je imao zabranu prilaska. Trčala je jadna, ali je stigao i ispalio nekih 5 ili 6 hitaca u nju. Ubio je, a razišli su se pre tri godine. Šta je tačno tražio sad od nje, niko ne zna! Evidentno je da je bio ljubomoran na njen novi život i činjenicu da joj dobro ide posle njega - kaže ona i dodaje:

- Kad ju je ubio, ostavio je nesrećnicu da leži i otišao, a dok je trajala potraga za njim, policija je čuvala decu, jer je pretio da će i njih pobiti.

Kako priča prijateljica, u braku su bili 10 godina.

- Zlatan je kamiondžija i vozi teretnjak po Italiji i rodom je iz Ozrena iz Bosne, ali je posle rata došao u Kukujevce. Dok je moja Lidija iz Lebana, a u Italiju su došli ima preko 17 godina.

- Posle rastanka od Zlatana, ona je našla novog dečka, ali ih je on redovno proganjao. Lidiji je dobro išlo i skoro je sa dečkom kupila stan i mislim da je to bila kap koja je prelila čašu. Nije dozvoljavao da nastavi život i ubijala ga je činjenica da ga deca neće i verovatno je sad to eksplodiralo u njemu pa je ubio - kaže prijateljica.

Lidijina porodica i poznanici su u stanju šoka.

- Jadni ljudi ne znaju šta da rade. Sve misle da nije istina da su ostali bez Lidije. Žao mi je dece, ostadoše sami iako će ih verovatno uzeti Lidijini roditelji, braća i sestra pod svoje, jer su i oni u Italiji.

Četvoro dece ostalo bez majki

Foto: ilgiornaledivicenza.it/Printscreen
 

Nakon što je ubio Lidiju, Zlatan je presudio i svojoj partnerki venecuelanki Gabrijeli (36), a zatim sebi.

Ona je ubijena iz vatrenog oružja u potiljak, a njeno telo je ležalo na zadnjem sedištu "mazde" parkirane na obilaznici pored Vasiljevićevog automobila.

Vozilo je registrovano na ime Gabrijelinog supruga, Alesandra Naja, koji je navodno zlostavljao Gabrijelu zbog čega ga je ona ostavila. 

Ipak, on kaže da nasilja nikada nije bilo.

- To je prorečena tragedija. Znao sam da će je ludi Zlatan povrediti. Ovde sam sa policijom. Ne mogu da verujem - rekao je Naj.

Alesandro je poznavao Zlatana, i kako kaže, razgovarali su telefonom pre tri meseca.

- Gabrijela i ja smo bili zajedno dvadeset godina, imali smo dve prelepe ćerke, jednu još maloletnu. Pre dve i po godine, međutim, doneli smo odluku da se razdvojimo. Gabrijela, koja je radila kao prodavačica, kao slobodna žena u novembru prošle godine počela je da izlazi sa Zlatanom Vasiljevićem - priča Naj za italijanske medije i dodaje:

- Znao sam za njenog poznanika i nikada mi se nije sviđao. Znao sam da je nasilan čovek koji je uhapšen zato što je tukao bivšu ženu, čak i pred decom.

- Iako Gabrijela i ja više nismo bili zajedno i sigurno nisam mogao da je sprečim da se viđa sa tim čovekom, nisam krio zabrinutost. Ona je i dalje bila majka mojih ćerki i neko koga sam oduvek volela. Mislim da je to normalno nakon što smo dvadeset godina zajedno - rekao je Naj.

Alesandro, takođe poreklom iz Venecuele poput Gabrijele, kaže da se njegova bivša žena u mesecima u kojima se zabavljala sa Zlatanom udaljila veoma daleko od njega, toliko da je bio prijavljen za maltretiranje za koje je rekao da je „izmišljeno“.

- Sud mi je naložio da se udaljim iz kuće u Sarmeoli, u kojoj smo živeli sa ćerkama. Ona i Zlatan su izmislili maltretiranja koja nisu postojala.

U martu ove godine, međutim, priča između Gabrijele i Zlatana je bila prekinuta. Ona se vratila bivšem mužu, ali ne samo to. Ona mu je u očaju rekla da joj je Zlatan pretio da će je ubiti ako ga ostavi.

- Tražila je da ga nazovem telefonom i razgovaram sa njim. Reci mu da prestane. I tako sam i uradio. Pozvao sam ga i rekao mu da ne traži više majku mojih ćerki. Počeo je da plače, rekao mi je da je više nikada neće kontaktirati i da se plaši da ga ne povredim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike