Tragedija mogla da bude sprečena? Lidija na jednom od svedočenja upitala sudiju: "Šta će biti sa mojom decom ako me Zlatan ubije"

09.06.2022

07:28

0

Autor: M.P.

Srpkinju, koja je živela u Italiji, ubio je juče bivši suprug, a zatim presudio svojoj partnerki, pa sebi

Tragedija mogla da bude sprečena? Lidija na jednom od svedočenja upitala sudiju: "Šta će biti sa mojom decom ako me Zlatan ubije"
vicenca italija ubijena srpkinja copy44 copy - Copyright Printscreen/Facebook/Youtube/antennatre

Dvostruko ubistvo i samoubistvo potreslo je stanovnike Italije. Ipak, ono što baca još veću senku na slučaj je činjenica da je tragedija mogla da bude sprečena.

Lidiju, poreklom Srpkinju, ubio je juče Zlatan, bivši surpug poreklom iz Bosne, a zatim presudio svojoj sadašnjoj partnerki, pa sebi.

Zlatan je Lidiju sačekao ispred kola nakon što je odvezla decu u školu, a zatim ispalio rafal u nju.

Nakon što joj je presudio, pobegao je sa lica mesta, a nekoliko sati kasnije u njegovom automobilu pronađena su dva beživotna tela, njegove partnerke i njega. Takođe, u automobilu je pronađen i eksploziv.

Reči koje kidaju dušu

Pixabay/Facebook
 

Dve godine vodio se sudski postupak između Lidije M. i Zlatana V., a reči koje je na jednom ročištu Lidija izjavila kidaju dušu i nagoveštavaju tragediju koja će se dogoditi.

- Uvek sam se plašila, ako uradim nešto sa čim se on ne slaže, šta će se desiti. Ako me ubije, šta će biti sa mojom decom? - izgovorila je Lidija u julu 2020. godine, kada je njen bivši suprug osuđen na godinu i 10 meseci zatvora zbog maltretiranja.

Drugostepenom presudom Zlatanu, koji je u istom postupku takođe bio oslobođen optužbe za seksualno nasilje, kazna je po žalbi smanjena na godinu i po dana zatvora. Nakon ove odluke, prešao je u kućni pritvor prenosi ilgiornaledivicenza.it.

Njegova advokatica Alesandra Neri čula se sa njim samo dan pre nego što će počiniti trostruki zločin.

- Šokirana sam. Nikad nisam mislila da se tako nešto može dogoditi. U utorak sam razgovarala sa Vasiljevićem. Bio je to potpuno normalan razgovor, pitala sam ga da li je možda dobio dokumenta procesa koji je u toku - rekla je Neri.

Inače, Zorana je čekalo još jedno suđenje na kojem je ponovo pozvan da se brani sa slobode od optužbi za maltretiranje u porodici za epizode ​​koje su se dogodile između 2012. i 2018. godine.

- Tokom razgovora rekla sam Zlatanu, koji je tada bio nezaposlen, da nastavi da traži posao - rekla je Neri, i dodala da su nakon toga počeli da razgovaraju o drugim stvarima, ali da ništa u njegovim rečima nije ukazivalo da će se desiti nešto loše.

Razbio joj lobanju?

Printscreen/Facebook
 

Vlasnik restorana u kojem je stradala Lidija radila, Benedeto Mondelo, koji je takođe i brat njenog sadašnjeg partnera, pojašnjava da je Zlatan godinama terorisao žrtvu.

Mondelo kaže da joj je ubica pre nekoliko godina razbio lobanju i da je mesecima bila bolesna. Tada je, kao paradoks, prikazana kao da je napustila svoju decu.

Godine 2019. izdata je zabrana približavanja.

Zlatan i Lidija su imali dvoje dece. U početku, Zlatan je imao dobar posao, kao tegljač, ali onda, tokom godina, nešto se promenilo.

Kako bi nastavio da obezbeđuje dobar život porodici, Zlatan je sve više počeo da upada u dugove zbog čega su počele svađe sa Lidijom. Vremenom je postajao sve nasilniji što je i dovelo do suđenja i razvoda.

- Jedno vreme Zlatan je bio opsednut bivšom suprugom, nadao se da će se pomiriti. Poslednjih meseci je takođe počeo da izlazi sa drugom osobom. Međutim, rekao mi je da ne želi ništa više da zna o svojoj bivšoj ženi; da ga ona više nije zanimala. Da je imao druge planove - rekla je advokat Neri.

- Sve što sam čula šokiralo me je - istakla je advokatica koja nije znala da Zlatan ima oružje, a posebno se začudila kada je čula da je ubio i svoju sadašnju partnerku, takođe ženu koja je u prethodnom braku trpela nasilje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike