"Mislili smo da su ga oteli narko-dileri": Majka malog Lazara veruje da nije dobrovoljno ušao u jezero!

05.06.2022

14:25

0

"Dosta stvari sumnjivo u ovom slučaju, ali nadam se da će se ispitati sve do kraja", kaže Mirjana

"Mislili smo da su ga oteli narko-dileri": Majka malog Lazara veruje da nije dobrovoljno ušao u jezero!
salinacki-bageri-jezero-lazar - Copyright Printscree/Googlemap/Facebook

Mirjana, majka dečaka Lazara (14) iz sela Lipa kod Smedereva, izjavila je da su van sebe nakon što su saznali da se njihovo dete utopilo.

- Krenuo je juče oko 14 sati kod babe i dede posle škole kako bi ih posetio za slavu i trebalo je da čeka sestru ali je odlučio da ide sam. Tada sam pozvala brata i rekla mu da je krenuo kod njih i da ga čeka na pola puta sa biciklom. Međutim, pozvao me je brat i rekao da ga nema, a odavno je otišao i zabrinuli smo se - kaže za Kurir potrešena majka i dodaje da su se oko 18 sati krenuli u potragu i da su prijavili nestanak policiji.

Ona dodaje da su se svi angažovali u potrazi i da im je zahvalna.

- Prvo nam je na pamet palo da su ga presreli neki narko dileri na tom zemljanom putu ili neki trgovci organima, jer on nikad ne bi skrenuo sa puta. Bio je veoma odgovoran i kada kaže da negde ide, on ode nema da zastajkuje negde - kaže ona i nastavlja:

- Dosta stvari je sumnjivo u ovom slučaju, ali nadam se da će se ispitati sve do kraja, jer kada je njegovo telo nađeno bio je u gaćama, a on vodu ne voli i ne zna da pliva. Tako da sigurno nije sam dobrovoljno ušao, pa čak ni da se rashladi.

Jedna ruka iznad glave

Neutešna žena kaže da su njegove stvari nađene, kao i telefon blizu obale, ali da su taj potez prošli svi koji su učestvovali u potrazi.

- Ne znam kako niko nije video njegove stvari. Strašno je i sumnjivo sve što se dogodilo - kaže ona.

Deda utopljenog dečaka kaže da je bio tu kada je dečak nađen i izvučen iz vode.

- Video sam ga mrtvog. Grozno, zaista jedna ruka mu je bila iznad glave, dok je druga bila uz telo, i to mi je sumnjivo. Utopljeniku bi obe ruke bile ili iznad glave ili u predelu grudi - kaže deda koji dodaje da će se boriti da sazna šta se njegovom unuku zapravo dogodilo.

Nekoliko verzija

- Lazarev otac je išao na prepoznavanje tela i bilo mu je veoma teško, a priče koje kruže da su njih dvojica bila u lošim odnosima zaista nisu tačne.

Meštani sela Lipe kažu da ima nekoliko verzija ovog događaja.

- Nije znao da pliva i to je bio sigurno njegov jedini izlaz iz problema, znao je da neće isplivati - kaže jedan meštanin, dok drugi dodaje:

- Možda je nesrećnik hteo da se rashladi ipak je juče bio najtopliji dan ove godine. Tu je voda najdublja, a on neplivač i samo ga povuklo na dno. Ne treba zaboraviti da je tu divlja plaža u da ima malo ljudi, pa niko nije mogao da reaguje na vreme. Možda je jadničak i dozivao pomoć ali bezuspešno.

Bonus video

twitter/Igor Jurić @lojzija

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti